Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 25 Septembrie 2018
Abonamente

 
 

Moldova 8 August 2017, ora 20:09

Ghimpu despre motivul arestării lui Chirtoacă: Acesta e un mare unionist, iar la anul se împlinesc 100 de ani la Unire

Marime Font

Vă spuneam, când a fost arestat Primarul Dorin Chirtoacă, că motivul principal al arestării sale este că acesta-i un mare unionist, iar la anul se împlinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România: arestarea lui este "cadoul" său aniversar, ca el să nu fie la acea oră Primar General și Capitala să sărbătorească Unirea cu Patria Mamă, ci ele, forțele proruse să poată comemora "ocupația Basarabiei"!!! 

Câtă prostie, nerușinare, trădare din partea unor "patrioți", care conștient sau inconștient au îndeplinit, alături de socialiști, timp de un an și ceva comanda lui "Vlad cel Mare" în vederea denigrării lui Dorin Chirtoacă, ca mai apoi acesta să fie arestat și suspendat din funcție.

Nu știu dacă mai deține cineva în R. Moldova trei ordine ale statului Român, înafară de Dorin Chirtoacă:- Ordinul Național "Steaua României", în grad de ofițer, decorat de Președintele României;
- Ordinul Coroana României, în grad de cavaler, decorat de Regele Mihai;
- Ordinul Sfântului Ștefan cel Mare, decorat de Patriarhul bisericii ortodoxe Române.

E cunoscut , că distincțiile înalte nu se dau oricui, se dau celor care luptă pentru adevăr și dreptate, muncesc pentru binele oamenilor și a Țării, se dau oamenilor cinstiți, patrioților, dar nu trădătorilor sau hoților.

După decizia ilegală și irevocabilă a judecătoarei Gârbu, ce ține de neconstituționalitatea articolului 33 din Legea privind administrația publică locală, ce prevede suspendarea Primarului care este ales de cetățeni, dar nu numit prin decizia Consiliu și decizia șmecherească de astăzi a Curții de Apel, care a suspendat examinarea recursului până la examinarea de către CC a cererii de neconstituționalitate a articolului în cauză, dar a lăsat ca Dorin Chirtoacă sa fie suspendat în continuare din funcția de Primar General, nu -mi rămâne decât să "aplaudez" mișelia crasă nu doar a procurorilror ci și cea a judecătorilor implicați! "Bravo", știți să slujiți!

P.S. Decizia de suspendare a examinârii cauzei și trimiterea cererii de neconstituționalitate Curții Constituțioznale, dar nu restituirea ilegală a cererii și suspendarea lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primar General trebuia să fi luatâ și de Dna judecător Gârbu, fapt confirmat prin decizia de astăzi a Curții de Apel.
 
Autor: Mihai Ghimpu

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul