Politică

Ghimpu despre proiectul de lege privind statutul municipiului Chişinău: ”Are ca scop lichidarea blocajelor în procesul de numire a puterii executive locale”

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a spus într-o conferinţă de presă că în 2009, venind în Parlament, liberalii au încercat să rezolve problemele care ţin de administraţia municipiului Chişinău, dar atunci, proiectul lor nu a fost susţinut. După ce liberalii au insistat de mai multe ori asupra necesităţii efectuării a astfel de modificări s-a creat un grup de lucru privind statutul municipiului Chişinău, care urma să vină cu un proiect de lege. Însă acest grup de lucru nu a prezentat nicio concluzie a activităţii şi nici nu a elaborat vreo iniţiativă legislativă.

Astfel, potrivit politicianului, PL a decis să vină cu un proiect de lege pe care îl pregătise câţiva ani în urmă. „Acest proiect de lege este ajustat la legea privind administraţia publică locală adoptată în 2006 încă de guvernarea comunistă. Nu este un proiect de lege care a apărut acum subit cum încearcă să prezinte socialiştii şi mai nou, cei din PPEM”, a precizat liderul liberalilor.

Partidul Popular European din Moldova a solicitat anterior retragerea de urgenţă de pe agenda parlamentară a proiectului de Lege privind statul municipiului Chişinău, înaintat de către deputaţii liberali. Membrii PPEM consideră că proiectul este anticonstituţional, iar prin aprobarea lui se urmăreşte instituirea unui sistem autocratic în municipiul Chişinău.

Anterior şi consilierii municipali din partea fracţiunii socialiştilor au declarat că prin acest proiect se urmăreşte limitarea atribuţiilor consilierilor municipali şi atribuirea lor primarului general.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *