Tendințe

Ghirlande de Paşte

Paştele e o sărbătoare luminoasă, în care nu doar sufletul trebuie să-l pregătim, ci şi casa noastră. Pentru a crea o atmosferă specială în acea zi, îţi propunem să-ţi înveseleşti casa cu câteva ghirlande de flori, pe care le poţi aşeza pe masă sau agăţa pe uşă.

Pentru cei mici, poţi face o ghirlandă cu diferite simboluri pascale. Împleteşte mai multe nuieluşe, într-o formă pe placul tău: de inimă, rotundă sau chiar pătrată. Atunci când alegi crenguţele, ai în vedere ca acestea să nu fie foarte groase, ci flexibile, ca să le poţi împleti, precum cele de salcie. După aceea, decorează ghirlanda obţinută cu figurine în formă de iepuraşi, miei sau păsări – vestitoarele primăverii. Aici, poţi cere chiar ajutorul celor mici.

O ghirlandă de flori pusă pe uşă va aduce un zâmbet tuturor care îţi vor trece pragul. Pentru suport, te poţi folosi de acelaşi tip de crenguţe descrise mai devreme sau îl poţi realiza din sârmă, răsucind-o de mai multe ori. În ceea ce priveşte florile, foloseşte unele de sezon, în mai multe culori, putând fi chiar de soiuri diferite. Florile le poţi prinde cu nişte sfoară sau, pentru un aspect elegant, cu nişte panglici.

Dacă doreşti ca masa ta de Paşte să fie una veselă şi colorată, optează pentru o ghirlandă decorată cu ouă colorate. La fel ca şi în celelalte cazuri, baza o obţii prin împletirea mai multor crenguţe. Aceasta decoreaz-o cu figurine colorate, în formă de ou, pe care le găseşti în orice magazin de decoraţiuni. La sfârşit, încununează întreaga ghirlandă cu crengi de caprifoi şi panseluţe sau orice alte flori ai la îndemână.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *