Politică

Godea despre protestele din stradă: Depăşesc limitele unei democraţii. Organizatorii trebuie să-şi asume responsabilitatea

Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, susţine că este firesc ca oamenii să protesteze. „Nu văd nimic ieşit din comun că oamenii protestează. Este clar că se dă o luptă aprigă pentru putere. Dar nu văd nicio problemă ca acei oameni să lupte pentru putere. Ceia ce s-a întâmplat în seara de 21 ianuarie, însă, depăşeşte limitele unei democraţii. Organizatorii protestelor trebuie să-şi asume responsabilitatea”, a opinat Godea.

Analistul politic, Ion Tăbârţă , de asemenea, consideră că cetăţenii îşi exercită dreptul lor constituţional. „Oamenii sunt în drept să protesteze. Nimeni nu poate spune ce este mai bine: alegerile anticipate sau perpetuarea aceleaşi guvernări? Modul în care au procedat guvernanţii doar toarnă apă la moara organizatorilor protestelor”, a spus Tăbârţă.

Corneliu Ciurea, expert IDIS „Viitorul”, consideră periculoase alegerile anticipate. „Organizarea alegerilor anticipate este o capcană pregătită minuţios de către Moscova”, a declarat expertul. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *