IT&C

Google confirmă faptul că va îmbunătăţi aplicaţia de traducere

În plus, aplicaţia permite traducerea instant a unor texte pe care utilizatorul le pozează cu telefonul, pentru început fiind disponibile câteva limbi mai importante.

În zilele următoare aplicaţia Translate va putea fi actualizată pe Android şi iOS către o versiune mai evoluată ce va permite traducerea unor panouri, meniuri, reţete sau diverse texte într-o limba străină. Practic, userul trebuie să facă o poză scrisului şi va fi rapid tradus în engleză sau alte limbi răspândite: spaniolă, franceză, germană, italiană, portugheză sau rusă.

Funcţionalitatea e foarte bună pentru turiştii care pot decripta rapid diverse inscripţii stradale sau meniuri de restaurant. De remarcat că o astfel de opţiune era de ceva timp disponibilă pe aplicaţia Googles.

În plus, de acum Google face un pas către traducerea audio instant, fiindcă aplicaţia poate recunoaşte limba vorbitorului şi conversaţia devine ceva mai fluentă. Apoi, pe parcursul conversaţiei aplicaţia va reacţiona automat când va auzi cuvintele şi nu va mai fi nevoie să apăsaţi microfonul de fiecare dată înainte să vorbiţi. "va fi mai uşor de acum să cereţi indicaţii pe Rive Gauche, să comandaţi bacalhau în Lisabona sau să vorbiţi în spaniolă cu bunica", spun cei de la Google.

Acum Google Translate are şi o funcţie audio, "înţelege" o parte din cele spuse şi apoi furnizează o traducere text care este disponibilă şi audio în câteva limbi importante. Problema este că traducerea este greoaie şi foarte inexactă dacă vorbitorul nu rosteşte cuvintele foarte rar. Traducerea vine după pauze mare uneori, iar dacă propoziţia este mai lungă, programul nu poate tne pasul. E că şi când doi oameni vorbesc prin aparate de emisie-recepţie: discuţia este fragmentată şi participanţii s-ar putea să nu înţeleagă totul.

Evident că la început traducerea instantanee va lasă de dorit şi va fi enervantă, însă soft-ul va învaţă şi se va perfecţiona cu timpul.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *