CSI / Rusia

Gorbaciov îndeamnă Rusia să se democratizeze, criticând implicit regimul lui Putin

"Sunt convins că doar pe calea spre democraţie va fi găsită o cale de ieşire din înfundătura în care se află politica rusă şi mondială. Pe scurt, avem nevoie să ne democratizăm viaţa politică din Rusia şi relaţiile internaţionale", scrie Gorbaciov într-un articol publicat în ediţia de vineri a cotidianului Rosiiskaia Gazeta citat de agenţia de stat Tass.

El evocă reformele pe care le-a lansat în urmă cu 30 de ani şi subliniază că politica pe care a lansat-o atunci – Perestroika – a introdus schimbări profunde în mentalitatea oamenilor şi a făcut întoarcerea ţării la trecutul comunist imposibilă. Acest lucru le-a adus ruşilor, înainte de orice altceva, libertăţi politice, drepturile omului şi denunţarea "prejudecăţilor ideologice" în cadrul politicii externe.

Însă, subliniază el, dorinţa ţării de a se integra în politica şi economia globale continuă să fie o urgenţă în prezent, la atâta timp de la implozia fostei Uniuni Sovietice.

"Ultimii ani au adus frustrare şi paşi înapoi. Multe lucruri continuă să ne alimenteze temerile, dar sunt convins că nimeni nu poate să anuleze câştigurile aduse de Perestroika poporului nostru", scrie fostul lider sovietic.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *