Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

 
 

Economie Mondială 27 Iulie 2015, ora 09:30

Graficul zilei: Petrolul a SCĂZUT la cel mai jos nivel din ultimii 6 ani

Marime Font

Cotația petrolului tranzacționat la bursa americană a scăzut, astăzi, sub nivelul de 54 de dolari pe baril.

Mai exact, cifrele au ajuns la 54,76 dolari per baril.

Analiștii economici sunt convinși că prețul la petrol a fost la cel mai mic preț din ultimii ani, anunță Bloomberg.„Petrolul din stocuri este încă în exces, iar aceasta nu poate crea o balanță sigură pentru piață”, a spus Katherine Spector, un strateg a mărfurilor la CIBC Markets Inc din New York. „S-ar putea să resimțim un echilibru global pentru piața petrolului în anul 2016, dar încă este devreme să facem pronosticuri”, a adăugat aceasta.

Stocurile brute din SUA numără aproape 100 milioane barili, ceea ce constituie o trecere peste media de cinci ani. Datele Baker Hughes arată că petroliștii au mai redus din extrageri.

Potrivit lui Morgan Stanley, există o șansă ca recesiunea din industria de petrol globală, să fie mai severă decât cea din 1986, când a fost atinsă cea mai adâncă criză în 45 de ani.

Se prevede că piața petrolului va intra în normalitate în a doua jumătate a anului 2017 cel devreme, dacă OPEC va continua să extragă petrol la nivelul datelor actuale, a declarat strategul a Deutsche Bank, Michael Hsueh într-un raport de săptămâna trecută. Hsueh a declarat că acest echilibru este probabil să se întâmple în anul 2018.

TIMPUL.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md