CSI / Rusia

Grănicerii ucraineni şi cei ruşi au reluat activitatea comună la punctul de trecere “Doneţk”

Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele instituţiei, Vasili Servatiuk, precizând că grănicerii ucraineni şi cei ruşi au reluat deja activitatea comună la punctul de trecere "Doneţk", din Rusia.

Potrivit oficialului ucrainean, ca urmare a agresiunii militare a Rusiei în Ucraina, au fost închise peste 20 de puncte de trecere a frontierei, inclusiv 12 internaționale și 10 locale. "În acest moment, Ucraina nu are acces la aproximativ 410 kilometri de frontieră. Pe acest segment, până la începutul războiului, funcţionau 22 de puncte de control. În primul rând, este necesară blocarea arterelor de transport şi a căilor ferate, iar acest lucru înseamnă, de fapt, preluarea controlului la punctele de trecere, potrivit lui Vasili Servatiuk .

Mecanismele sunt cunoscute, iar dacă partea rusă va respecta cu strictețe acordurile de la Minsk, aşa cum s-a angajat, este posibil ca, într-un timp scurt, grupurile să efectueze controlul comun la punctele de trecere a graniţei" – a explicat Vasili Servatiuk.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *