Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:34
Abonamente
 
 
 

Social 17 Iunie 2016, ora 14:18

Granturi pentru reabilitarea iluminatului stradal în nouă localităţi

Marime Font

Nouă localităţi din Republica Moldova vor beneficia de iluminat stradal pe timp de noapte graţie unui proiect implementat de către Fondul pentru eficienţă energetic din Republica Moldova. Ceremonia de semnare a acordurilor de finanţare a lucrărilor de modernizare a sistemelor de iluminat stradal a avut loc vineri, 17 iunie, în Grădina publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din capitală.

Prezent la eveniment, viceministrul economiei, Valeriu Triboi, a precizat că proiectul respectiv prevede 21 de milioane de lei pentru modernizarea iluminatului stradal în cele 9 localităţi beneficiare ale proiectului. „Vom face tot posibilul pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice şi promovarea energiei sustenabile”, a declarat oficialul.

Alexandru Botnari, primarul oraşului Hânceşti, una din localităţile beneficiare ale proiectului, a spus că astfel vor putea să facă economie de energie electrică de cel puţin 40%. „Graţie acestui proiect vom putea ilumina toate străzile din Hânceşti la acelaşi preţ pe care l-am achitat până acum doar pentru iluminarea străzilor centrale”, a spus edilul din Hânceşti.Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Săptămânii Energiei Durabile 2016, desfăşurată cu sprijinul Uniunii Europene. 

IPN

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md