Internațional

Grecia, în 24 de ore de grevă

Deoarece Grecia este în prezent în plin sezon turistic, sindicatul controlorilor de trafic aerian a anunţat că şi-a suspendat apelul la o grevă de 24 de ore, potrvit Mediafax.

Transportul maritim va fi puternic perturbat. Astfel, niciun vapor nu va pleca spre insulele greceşti din Marea Egee (est) sau Marea Ionica (vest). Transportul feroviar nu va funcţiona, iar şcolile şi ministerele vor fi, majoritatea, închise. Niciun buletin de ştiri nu va fi transmis, iar transportul urban se va opri timp de trei ore la începutul şi la sfârşitul zilei.

Apelul la greva generală este al treilea de la începutul anului lansat de principalele sindicate din ţară.

Mişcarea "indignaţilor" greci care protestează paşnic de trei săptămâni în centrul Atenei, prevede formarea unui lanţ uman în jurul Parlamentului în dimineaţa zilei de miercuri, la o zi de la începutul examinării în forul legislativ a planului de austeritate. Tot astăzi se va organiza şi un marş către Parlament.

Protestele au loc în timp ce creditorii ţării, Uniunea Europeană şi Fondul Monetal Internaţional, dezbat eventualitatea unui al doilea ajutor financiar pentru Grecia şi au avut dificultăţi în a se înţelege în privinţa modalităţilor de deblocare.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *