Internațional

Grecia refuză solicitarea ministrului austriac de Interne de a efectua o vizită la Atena

Potrivit unei surse din Ministerul de Externe al Greciei, vizita nu va fi permisă până când sancţiunile aplicate Greciei nu vor fi înlăturate, scrie agenţia greacă ANA-MPA.

Joi, ministerul grec de Externe i-a solicitat ambasadorului grec în Viena, Chryssoula Aliferi, să se întoarcă în ţară pentru a participa la consultările care vizează decizia Austriei de a exclude Grecia din cadrului unui summit pe tema migraţiei.

Miercuri, Austria a organizat un mini-summit pe tema migraţiei la care au participat ţările balcanice, întâlnire de la care Grecia a fost exclusă. 

Oficialii greci consideră că Austria încurajează o serie de restricţii impuse de ţările balcanice pentru a limita fluxul de imigranţi care le tranzitează pentru a ajunge în nordul şi vestul Europei, măsuri precum închiderea frontierelor pentru extracomunitari care ar putea declanşa o criză umanitară în Grecia.

Austria a anunţat săptămâna trecută impunerea unor cote zilnice pentru imigranţi care permit un maximum 3.200 de sosiri pe zi.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *