Actualitate

Grupul de iniţiativă „Anul 1812” se transformă în Mişcare civică

Profesorul Alexandru Moșanu, președintele Grupului de inițiativă „Anul 1812” a formulat mai multe propuneri asupra ordinei de zi a Adunării generale și actelor care urmează a fi adoptate. Jurnalistul Constantin Tănase, preşedintele Fundaţiei cultural-istorice „Anul 1812” s-a pronunţat asupra modului de transformare a Grupului de inițiativă „Anul 1812” în „Mișcarea civică „Anul 1812”, asociaţie nonguvernamentală, neafiliată politic.

În cadrul dezbaterilor istoricii Ion Negeri, Mihai Tașcă, Demir Dragnev, Gheorghe Negru, Pavel Parasca, Vlad Mischevca, membri ai Grupului de iniţiativă, au formulat un şir de propuneri menite să asigure bunul mers al Adunării generale și succesul întregii acțiuni.

Adunarea generală a aderenților la Declarația Grupului de inițiativă „Anul 1812” privind 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus a fost convocată pentru data de 25 iunie a.c. Adunarea își va desfășura lucrările în sala mare a Uniunii Scriitorilor din Moldova (mun. Chișinău, str. 31 august). Începutul la ora 11.00. La adunare sunt invitați toți aderenții precum şi toţi acei care doresc să sprijine Declaraţia Grupului de iniţiativă din 16 mai a.c..

Mihai Tașcă,
Membru al Grupului de inițiativă „Anul 1812
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *