Tendințe

Gulerul ia locul accesoriilor

Mai mult, este printre puţinele detalii din ţinuta noastră care poate vorbi în numele propriu.

În perioada Războiului Mondial, gulerul aparţinea exclusiv uniformei. Ulterior, carisma creativă de la Hollywood a permis gulerului să intre şi în garderoba femeilor. Astfel, Grace Kelly i-a dat gulerului un aer glam, Madonna i-a oferit un suflu androgin, iar Katherine Hepburn îşi ascundea gâtul cu ajutorul lui.

  

Gulerele acestui sezon nu au nevoie de o cămaşă sau o pereche de pantaloni imprimaţi pentru a fi definiţi. Aceste detalii din garderoba noastră reprezintă o tendinţă individuală. Gulerele nu mai sunt parte a unei clasice cămăşi albe, ci un accesoriu important al întregii ţinute.

   

Designerii, dar şi brandurile de masă promovează intens gulerele detaşabile, care pot fi purtate la diferite ţinute. Acestea pot fi mai mari sau mai mici, croşetate, monocromatice, brodate cu perle sau mărgele. Mai mult, gulerul poate fi purtat nu doar la o cămaşă, ci şi la un tricou, o rochie sau chiar sacou, fiind printre puţinele accesorii cu multiplă personalitate şi posibilităţi nelimitate de a fi purtat. Prin urmare, în acest sezon, gulerul este cel care direcţionează crearea unei ţinute, şi nu invers.

 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *