Politică

Gurin: Depolitizarea nu se face doar prin numirea unui Procuror General apolitic.

“Depolitizarea nu se face doar prin numirea unui Procuror General apolitic. Asigurarea independenţei şi depolitizarea se realizează prin crearea unor mecanisme care să blocheze tentativele de influenţare politică a tuturor procurorilor”, a declarat Gurin într-un interviu pentru IPN

El a menţionat că presiunuile se fac nu doar asupra conducătorului instituţiei, din care motiv în present sunt identificate soluţii pentru a evita asemenea abuzuri. “Nici chiar un naiv nu ar putea crede că presiunile politice s-ar face doar asupra conducătorului unei instituţii. De aceea, prioritatea mea acum este sa găsesc, împreună cu colegii, instrumente eficiente prin care să nu admitem pe viitor astfel de ingerinţe în activitatea procurorilor şi a Procuraturii. Şi eu nu mă refer doar la ingerinţele politice, ci la orice fel de încercări de a influenţa procurorii şi ancheta penală”, a declarat Gurin.

În cadrul aceluiaşi interviu, Corneliu Gurin a declarat că în reforma Procuraturii sunt necesare acţiuni concrete “Procesul de reformă este unul de durată, dar important este sa fie demarat, să se lucreze constant în aceasta direcţie şi să nu rămânem la faza de strategii şi mese rotunde.”.

Sursa: Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *