Frumusețe

Gustos, hrănitor şi fără calorii

Chiar dacă sunt numai două sau trei kilograme, organismul le resimte. S-au pus repede şi uşor fără să îţi dai seama ce se întâmplă, dar acum refuză să se dezlipească de tine? În cazul în care răspunsul este afirmativ, Femeia îţi propune o listă de alimente care te ajută să dai jos kilogramele buclucaşe. Astfel vei putea face combinaţii de gustări care conţin puţine calorii şi te hrănesc.

Oul

Un mic dejun hrănitor este destul de important, dacă nu chiar foarte important. Ouăle conţin proteine care menţin senzaţia de saţietate. Dacă alegi să le consumi la micul dejun te vor ajuta să consumi cu 330 de calorii mai puţin pe parcursul zilei. Dacă te răpune foamea în timpul zilei între mesele principale, poţi mânca un ou fiert cu puţină brânză degresată.

Brânza de capră

Brânza de capră conţine puţine calorii, iar nutriţioniştii o recomandă datorită conţinutului ridicat în acid linoleic conjugat care ajută organismul să ardă mai multe grăsimi. Brânza de capră poate fi folosită în diverse combinaţii de gustări, iar pe lângă faptul că are puţine calorii, mai are o calitate – este foarte sănătoasă.

Ovăzul

Scade colesterolul şi luptă cu grăsimile. Bogat în fibre, ovăzul este opţiunea perfectă pentru un mic dejun sănătos, deoarece ameliorează digestia şi nu mai ai senzaţia de balonare. S-a demonstrat că fulgii de ovăz sunt de două ori mai săţioşi decât cerealele integrale.

Fructele

Portocalele
O portocală conţine aproximativ 59 de calorii. Portocala este considerată una dintre cele mai săţioase alegeri în materie de fructe, datorită conţinutului ridicat de fibre care împiedică depunerea grăsimilor. Potrivit cercetătorilor australieni, portocalele se situează pe primul loc în topul celor mai nutritive şi săţioase fructe.

Avocado
O jumătate de avocado conţine aproximativ 125 de calorii. Face parte din categoria grăsimilor bune mononesaturate. O jumătate de avocado aduce un aport de 10 grame de grăsimi sănătoase şi împiedică acumularea grăsimii în jurul taliei.

Bananele verzi
O banană verde conţine aproximativ 137 de calorii. Bananele conţin amidon rezistent care accelerează slăbirea. Astfel că o dietă care are la bază un consum moderat de carbohidraţi care conţin amidon rezistent te poate ajuta să slăbeşti trei kilograme pe săptămână.

Grepfrutul
O jumătate de grepfrut conţine aproximativ 41 de calorii. Ajută la detoxifierea organismului şi reprezintă un bun aliat în curele de slăbire, însă trebuie consumat cu moderaţie. O jumătate de grepfrut consumată înainte de fiecare masă, timp de trei luni, te va ajuta să slăbeşti.

Strugurii
Dieta bogată în struguri te ajută să slăbeşti uşor şi repede. Motivul? Strugurii au efect diuretic şi stimulează eliminarea apei.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *