Politică

Guvernul a susţinut noii ambasadori. Bumacov pleacă în Japonia

Astfel, candidatura Ingăi Ionesii a fost înaintată de Guvern la funcţia de ambasador în Estonia, cea a lui Ştefan Gorda în Bulgaria, iar cea a lui Iurie
Reniţă în Belgia.

Tot miercuri Guvernul a aprobat şi candidaturile lui Dumitru Solocan la funcţia de ambasador în Portugalia, cea a lui Oleg Țulea în Ungaria, a lui Georghe Leuca în Azerbaidjan, a lui Vitalie Rusu în Cehia, a lui Gheorghe Leucă în Azerbaidjan şi a lui Tudor Ulianovschi în Confederaţia Elveţiană cu sediul la Geneva, reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă oficiul ONU la Geneva. Din ultima funcţie a fost rechemat Victor Moraru.

Candidatura lui Vasile Bumacov a fost aprobată de Executiv la funcţia de ambasador în Japonia. Bumacov a fost ministru al agriculturii şi industriei
alimentare, are titlul ştiinţific de doctor habilitat şi pe parcurs de mai mulţi ani a contribuit la implementarea proiectului japonez 2KR, unul din cele mai populare proiecte printre producătorii agricoli.

Potrivit procedurilor stabilite, candidaturile susţinute de Guvern vor fi numite în calitate de ambasadori prin decret prezidențial.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *