Ultima oră

Guvernul si-a dat demisia

Luni, in cadrul unei sedinte ordinare, guvernul de la Chisinau si-a dat demisia. Premierul Zinaida Greceanai a spus ca acesta demisioneaza in conformitate cu art. 103 din Constitutia RM si art. 6 din Legea cu privire la guvern. Propunerea a fost votata in unanimitate.

In cuvantarea sa, Zinaida Greceanai a multumit presedintelui in exercitiu, Vladimir Voronin, pentru sustinerea acordata pe perioada mandatului guvernului, obtinut pe 31 martie 2008. De asemenea, ea a adresat multumiri intregii echipe guvernamentale, precum si administratiei publice centrale, partenerilor sociali, sindicatelor, patronatelor, societatii civile, care, potrivit ei, „au contribuit enorm la asigurarea unei bune calitati a actului de guvernare”.
La randul sau, Vladimir Voronin a constatat ca in cei opt ani de guvernare „dinamica dezvoltarii tarii in toate domeniile a fost pozitiva”. Totodata, el a recunoscut ca mai sunt multe probleme legate de „organizarea disciplinei, intarirea libertatilor si drepturilor omului, intarirea securitatii nationale, a securitatii cetateanului”. Aici discursul lui Voronin a fost intrerupt pentru presa. Ce le-a spus el in continuare membrilor guvernului demisionat a ramas o enigma pentru ziaristi. Timp de mai bine de o ora si jumatate, ei au asteptat-o pe Zinaida Greceanai sa faca o declaratie pentru presa.
Premierul demisionat a fost destul de zgarcita la vorba. Ea le-a multumit tuturor „pentru buna conlucrare”. „Conlucrarea cu dvs. a fost una eficienta. Chiar si atunci cand ne-ati criticat, obiectiv sau subiectiv, ne-ati impins sa ne gandim si la greselile noastre”, a mentionat ea. Zinaida Greceanai a spus ca ceea ce nu i-a reusit a fost consolidarea societatii civile. Intrebata la ce functie aspira in viitoarea guvernare, ea a raspuns ca „parlamentul va decide”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *