Hackerii amenință că vor difuza ultimului episod din URZEALA TRONURILOR

publicat în Film pe 22 August 2017, 10:40

Hackerii care au spart serverele HBO în iulie amenință că vor difuza săptămâna aceasta ultimul episod al sezonului 7 din „Game of Thrones”, după ce au „scurs” pe internet și episodul 4 al sezonului, relatează The Guardian.

Grupul de hackeri intitulat „Mr Smith” a declarat pentru Mashable că are acces la mai multe platforme ale HBO și că postul de televiziune ar trebui să se pregătească pentru apariția timpurie a finalei sezonului. Serialul este difuzat duminica, însă al șaselea episod al sezonului a ajuns și el mai devreme pe internet, după ce HBO Spania l-a făcut disponibil din greșeală pentru utilizatorii săi, cu patru zile mai devreme.

Hackerii le-au dat jurnaliștilor de la Mashable și o listă cu nume de utilizatori și parole pentru mai multe conturi ale HBO pe rețelele de socializare, inclusiv pentru platforma Twitter.

Hackerii au cerut HBO o recompensă de milioane de dolari pentru a nu face publice scenarii, e-mailuri interne, episoade nedifuzate din seriale și mai multe „documente rușinoase”, dar postul a refuzat să plătească.

Conturile de Facebook şi Twitter ale HBO au fost sparte și de un grup de hackeri numit OurMine, care a publicat în primele ore ale zilei de joi mesaje pe cele două platforme.

Un mesaj anunţa: ”OurMine sunt aici. Doar vă testăm sistemul de securitate”.

Acesta este cel mai recent atac cibernetic care a vizat HBO, după ce în luna iulie mai multe episoade nelansate din diverse seriale au fost furate din serverele companiei.

Unele dintre mesajele publicate au fost şterse, iar HBO nu a transmis încă nicio poziţie oficială.

OurMine este cunoscut pentru spargerea conturilor de Twitter. Anul trecut, grupul de hackeri a atacat conturile Netflix, al lui Jimmy Wales, conforndator Wikipedia, al lui Mark Zuckerberg, cofondator Facebook şi al lui Sundar Pichai, directorul executiv al Google.