Externe

Hackerii SUA au pătruns în sistemul de comandă al Kremlinului

SUA vor folosi armele cibernetice din dotare daca ”consideră necesar acest lucru”. Postul tv observă că penetrarea infrastructurii ruse este un răspuns la atacurile cibernetice orchestrate de Rusia, China și alte țări, ale căror programe malware pot tăia curentul electric și opri internetul în orașe.

Potrivit interlocutorilor postului tv, arma cibernetică va fi folosită numai în cazul unor atacuri majore asupra rețelelor din SUA care, potrivit lor, sunt puțin probabile.

„Oficialii americani continuă să-și exprime îngrijorarea că Rusia folosește capacitatile tehnice pentru a încerca să perturbe alegerile prezidențiale de săptămâna viitoare. Agențiile de informații americane nu se așteaptă ca Rusia să atace infrastructura critică – fapt care, potrivit multora, ar fi un act de război – dar se așteaptă la așa-numitele cyber-înșelăciuni, inclusiv posibila publicare de documente false și difuzarea de informatii inventate pe conturi false din rețelele sociale, cu scopul dezinformarii”, – afirmă NBC News.

Continuare pe paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *