Timpul Liber

Hai cu noi la o şcoală mai bună!

O şcoală mai bună este o şcoală de circumscripţie cu profesori la fiecare disciplină de studiu, una dotată cu clasă de calculatoare, un atelier pentru orele de educaţie tehnologică, laboratoare de fizică, biologie, chimie, o clasă de muzică, o sală de sport şi nu în ultimul rând cu o cantină amenajată.

Elaborarea noii formule de finanţare şi achiziţionare a autobuzelor şcolare sunt activităţi realizate în cadrul Proiectului „Educaţie de calitate în mediul rural din Moldova”, finanţat de Banca Mondială şi implementat de Ministerul Educaţiei. Obiectivul de bază al proiectului constă în sporirea accesului la învăţământul de calitate pentru copiii din mediul rural, îmbunătăţirea eficienţei de utilizare a resurselor şi fortificării sistemului de planificare şi management al sistemului prestării serviciilor educaţionale. Cele zece autobuze au plecat spre destinaţie ieri, din faţa guvernului. Ele au costat un milion de dolari SUA. Prezent la eveniment, prim-ministrul Vlad Filat i-a felicitat pe beneficiari, asigurându-i că guvernul va repara şi drumurile pe care vor circula aceste mijloace de transport.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Leonid Bujor a spus că aceste autobuze sunt produse în Polonia, conform tehnologiilor germane. Între altele, el a ţinut să accentueze faptul că, la 1 septembrie curent, pentru prima dată după 14 ani, elevii vor beneficia gratis de 47 de titluri de manuale. Proiectul, a menţionat ministrul, va continua, urmând să fie valorificate încă 5,2 mln. dolari SUA. Valoarea totală a proiectului este de 10,17 ml dolari SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *