Sport

HAI, MOLDOVA!!! Tinem pumnii pentru olimpicii nostri

Mar?i, prim-ministrul Vlad Filat a inmanat drapelul Republicii Moldova biatlonistului Victor Panzaru, desemnat ca purtator de tricolor in fruntea lotului de sportivi moldoveni la editia a XXI-a a Jocurilor Olimpice de iarna de la Vancouver. Echipa noastra e formata din sapte participanti care vor evolua in patru probe olimpice. Vlad Filat a mentionat ca Guvernul va adopta o hotarare privind premierea sportivilor moldoveni care vor ocupa locuri de frunte la Olimpiada. Pentru locul I vor fi acordati 50 de mii de euro, locul II – 30 de mii, locul III – 15 mii, locul IV – zece mii, locul V – cinci mii si pentru locul VI – trei mii de euro.

Olimpiada de iarna va fi inaugurata la 12 februarie si se va desfasura pe parcursul a 16 zile. Selectionata olimpica a R. Moldova pleaca spre Canada azi, cu o ruta a Companiei „Air Moldova”.

Lotul olimpic, condus de Grigore Popovici, este format din sapte atleti, inclusiv patru sportivi naturalizati. Cea mai experimentata membra a delegatiei moldovenesti este biatlonista de origine rusa Natalia Levcenkova, campioana europeana in anul 2008 si detinatoarea locului opt la Jocurile Olimpice-2006 de la Torino.

Capacitati reale de a accede pe podium are si elvetianul Urs Imboden, care va reprezenta tricolorul la proba de schi alpin. El este cel mai longeviv sportiv din lotul moldav, inceputul carierei sale internationale datand din 19 ianuarie 1997. La mijlocul lunii trecute, schiorul (care de patru ani reprezinta R. Moldova) s-a clasat pe locul sapte la o etapa a Cupei Mondiale.
In opinia expertilor, anume acesti doi atleti au cele mai mari sanse de a deveni medaliati la Vancouver.

Din lot mai fac parte Alexandra Camenscic si Sergiu Balan (ambii la schi fond), Christophe Roux (schi alpin) si Bogdan-Ernest Macovei (sanie).

Primii vor intra in concurs biatlonista Natalia Levcenkova, la cursa de sprint pe distanta de 7,5 km, si atletul de origine romana Bogdan-Ernest Macovei, la primele doua etape ale probei de sanie. Ei vor concura in prima zi, pe 13 februarie.
In continuare, programul pentru reprezentantii nostri va fi urmatorul:

14 februarie: Victor Panzaru – cursa de sprint pe distanta de 10 km; Bogdan-Ernest Macovei – etapele trei si patru ale concursului de sanie.

15 februarie: Sergiu Balan (masculin) si Alexandra Camenscic (feminin), cursa de schi pe distanta de 15, respectiv, 10 km.
16 februarie: Natalia Levcenkova – cursa de urmarire, 10 km; Victor Panzaru – cursa de urmarire, 12,5 km; Christoph Roux – cursa combinata de schi alpin.

17 februarie: Sergiu Balan si Alexandra Camenscic – cursa de sprint (masculin si feminin).
18 februarie: Natalia Levcenkova – cursa individuala, 15 km; Victor Panzaru – cursa individuala, 20 km.
19 februarie: Christoph Roux – cursa super-gigant.

21 februarie: Natalia Levcenkova – cursa de mass-start, 12,5 km, Christoph Roux – cursa de slalom.
27 februarie: Urs Imboden si Christoph Roux – cursa de slalom la schi alpin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *