Moldova

Halterofilul Artiom Pipa a cucerit bronz mondial pentru Moldova

El a cucerit la categoria de greutate până la 62 kilograme distincţia în suma celor două exerciţii, cu rezultatul 266 de kilograme. Campion în această categorie a devenit Lijun Chen (China), iar pe locul secund s-a clasat turcul Hursit Atak.

"Este o performanţă pe care o pronosticam şi ne bucurăm că el a confirmat aşteptările. Artiom Pipa a demonstrat şi anterior la Europenele şi Mondialele de cadeţi că este un sportiv în care merită să fie investiţi bani. Asta dacă ne gândim şi în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Londra (2012)", a declarat secretarul general al federaţiei naţionale de profil, Alexandru Gropa.

Astăzi va intra în concurs un alt halterofil, Sergiu Cechir (69 kg), iar poimâine va evolua ultimul component al echipei naţionale, Gheorghe Cernei (85 kg).

Artiom Pipa este membru al Clubului Sportiv Central "Dinamo". În 2008, a devenit la Durres (Albania) campion european de juniori, iar anul trecut a obţinut trei medalii de bronz la Mondialele de juniori de la Chiangmai (Thailanda).

Sursa: moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *