Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:06
Abonamente
 
 
 

Economie 4 Septembrie 2017, ora 12:46

HAOS pe burse! Piețele asiatice și europene se PRĂBUȘESC după testul nuclear al Coreii de Nord

Marime Font

Acţiunile asiatice au scăzut, iar yenul, aurul şi titlurile Trezoreriei americane au crescut, după ce regimul din Coreea de Nord a testat duminică o bombă nucleară, relatează Bloomberg, potrivit news.ro.

Indicele MSCI Asia Macific s-a îndreptat spre cel mai mare declin de la începutul lunii august, când tensiunile internaţionale s-au amplificat după avertismentul despre o reacţie ”foc şi groază” al preşedintelui american Donald Trump.

Titlurile Tresoreriei SUA au urcat, contractele pentru indicele S&P 500 au scăzut, iar aurul a crescut. Piaţa cash este închisă luni pentru Ziua Muncii.Testul nuclear din Coreea de Nord a provocat declinul generalizat și al burselor europene, cel mai accentuat fiind al titlurilor bancare, în timp ce acţiunile Novartis coboară în urma anunţului că directorului general se va retrage din funcţie în 2018, transmite Reuters.

Indicele pan-european este în coborâre cu 0,5%, iar indicele londonez FTSE 100 cu 0,2%. Componenta titlurilor bancare a Stoxx 600 este în scădere cu 0,9%.

Indicele german DAX scade cu 0,55%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,37%.

Coreea de Nord a anunţat că a testat duminică o bombă cu hidrogen pentru o rachetă cu rază lungă de acţiune, provocând un avertisment al unui răspuns militar masiv din partea Statelor Unite.

Acţiunile Fiat Chrysler au scăzut cu 2,2%, după ce directorul general Sergio Marchionne a spus că producătorul auto nu a primit nicio ofertă de preluare şi că nu lucrează la ”un acord mare”.

Titlurile grupului farmceutic elveţian Novartis au scăzut cu 0,7%. Grupul a anunţat că directorul general se va retrage în februarie 2018, în favoarea directorului pentru dezvoltare Vasant Narasimhan.

Acţiunile companiilor Randgold şi Fresnillo beneficiază în schimb de creşterea cererii pentru aur, ca plasament sigur în perioade geopolitice incerte.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md