Actualitate

Haosul poate fi anihilat

Exista o categorie de chisinauieni care lupta impreuna cu copiii si nepotii lor ca si orasul nostru sa devina o capitala europeana, demna si de admiratia strainilor. In acest context, TIMPUL monitorizeaza eforturile grupului de locatari de pe strada Mircea cel Batran nr. 3, care sesizeaza primaria si organele de drept in legatura cu o serie de ilegalitati din jurul blocului lor.

Oamenii nu se revolta doar pentru faptul ca un procuror ii terorizeaza cu niste piloni instalati dupa bunul sau plac in fata blocului lor, din care cauza, practic, a fost blocata circulatia normala pe drumul adiacent si copiii sunt expusi pericolului de accidentare. Locatarii au adresat o plangere domnului Dorin Chirtoaca, semnata de 165 de proprietari de apartamente din bloc, prin care l-au anuntat ca in curtea lor s-a construit (fara acordul locatarilor) o anexa la cladire, care iese de la fatada in afara cu circa sase metri, ocupand caile de acces la bloc pentru autospecialele de salubrizare, pompieri si ambulanta. In respectiva anexa a fost amplasat un internet club, ce functioneaza in mod misterios doar noaptea.

Chisinauienii se plang ca li s-a blocat si accesul cu autoturismele personale la scarile casei si la parcare. „Proprietarul anexei nu ia masuri pentru inlaturarea incomoditatilor create, ba chiar a ingustat calea de acces prin ingradirea teritoriului din fata internet clubului, ingropand tevi din metal in asfaltul drumului din curte.

Noaptea in acest club se aduna persoane tinere care ne perturbeaza linistea. Etajul tehnic al blocului de locuit il folosesc ca WC, fumeaza substante narcotice si se injecteaza cu substante psihotrope, iar noi dimineata trebuie sa le adunam seringile. Va rugam insistent sa interziceti activitatea clubului de internet din blocul nostru. Cerem prin lege demolarea anexei in cauza, care a fost construita cu incalcarea normelor de urbanism si de amenajare a teritoriului”, se arata in scrisoare.

TIMPUL urmareste cu maxima atentie de cat timp au nevoie autoritatile ca sa rezolve o problema atat de simpla, ca apoi sa comentam implicarea alesilor in solutionarea unor chestiuni de importanta municipala.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *