Higgins revine în activitatea competiţională

publicat în Snooker pe 25 Octombrie 2010, 15:45

Jucătorul scoţian John Higgins îşi va face reintrarea în snooker cu ocazia turneului Euro Players Tour Campionship care se va desfăşura luna viitoare în Germania.

Fostul campion mondial va debuta pe 11 noiembrie într-un meci contra lui Joe Jogia, acesta fiind primul său meci după eliminarea suferită, în runda secundă, la Crucible în faţa lui Steve Davis.

În vârstă de 35 ani, Higgins a facut în acest an obiectul unei anchete privind implicarea sa în trucarea mai multor meciuri, dar în cele din urmă a fost achitat de justiţia britanică, primind doar o suspendare sportivă de şase luni şi o amendă de 75.000 de lire sterline.

Higgins a cucerit de trei ori în carieră titlul mondial (1998, 2007 şi 2009) şi a fost lider al clasamentului mondial, poziţia pe care a pierdut-o în faţa australianului Neil Robertson, ultimul câştigător de la Crucible.

Euro Players Tour Campionship este un turneu de patru zile care se va desfăşura în localitatea germană Hamm, acesta constituind o bună oportunitate pentru ca „Vrăjitorul din Wishaw” să-şi intre în mână înaintea Campionatului Regatului Unit, programat la Telford între 4 şi 12 decembrie.

Sursa: onlinesport.ro