Internațional

Hillary Clinton şi drepturile religioase ale românilor din Sudul Basarabiei

"Începând cu anul 1944, autorităţile sovietice au lucrat sistematic la deznaţionalizarea populaţiei române care trăia pe aceste locuri, în trecut teritorii româneşti. În 1979 Biserica Ortodoxa Română din satul Hagi-Curda, azi Kamashovka, a fost demolată de către autorităţi. 

În ultimii cinci ani, cu ajutorul financiar al organizaţiilor sus menţionate şi al Departamentului Românilor de Pretutindeni, Biserica din Hagi-Curda a fost reconstruită şi sfinţită în ziua de 16 iulie 2011, de către IPS Petru, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Începând cu această zi autorităţile ucrainiene au început persecuţia credincioşilor şi a fruntaşului Comunităţii Româneşti, Vasile Iordăchescu.
Sunt temeri că ucrainienii vor încerca din nou să demoleze biserica recent construită.

Conform Oficiului Internaţional pentru Libertăţi Religioase, principiile drepturilor religioase fac parte din preocuparea de căpetenie a politicii externe a Statelor Unite ale Americii. De aceea noi vă rugăm să insistaţi pe lângă Guvernul ucrainean să dispună încetarea persecuţiilor îndreptate împotriva populaţiei româneşti. Cetăţenii ucranieni de naţionalitate română trebuie să aiba dreptul de a practica credinţa în limba natală. Suntem încrezători că apelul nostru va găsi înţelegere" se arată în scrisoarea organizaţiilor româneşti din SUA. 

Sursa: Romanian Global News  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *