Ultima oră

Hipermarketurile, obligate să comercializeze produse locale şi regionale în proporţie de minim 51% – comisia de agricultură

Ce înseamnă, potrivit proiectului legii, lanţul scurt de aprovizionare: "lanţ de aprovizionare care implică un număr limitat de operatori economici angajaţi în activităţi de cooperare şi de dezvoltare economică la nivel locale, şi regional, precum şi relaţii strânse între producători şi comercianţi."

În cazul în care nu respectă prevederile, magazinele riscă amenzi de 100.000 până la 150.000 lei sau chiar suspendarea activităţii pe o perioada de până la şase luni.

Legea vizează supermarketuri cu cifra de afaceri mai mică de 2 milioane euro.

Unul dintre proiectele modificate în comisia de agricultură, pe această tema, prevedea şi închiderea supermarketurile în weekend, însă în comisie s-a renunţat la acest articol. "Nu închidem supermarketurile în weekend", a insistat preşedintele comisiei, deputatul Nini Săpunaru.

Guvernul urmează însă să stabilească prin hotărâre de guvern situaţiile speciale în care nu se poate respectă procentul de 51%, de exemplu în lunile de iarnă când nu există legume şi fructe proaspete sau în cazul unei situaţii excepţionale în care nu se poate găsi suficientă carne proaspătă.

Proiectul urmeaz să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor, care este decizională. Cel mai devreme, acest vot ar putea fi dat marţea viitoare.

Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *