Actualitate

Hora Quest – un proiect inedit destinat tinerilor

Mișcarea civică „Tinerii Moldovei” organizează cea mai importantă acțiune a verii 2016, Hora Quest, o competiție-maraton plină de distracții, încercări și descoperiri.
HoraQuest are drept scop informarea populației cu privire la beneficiile apropierii Republicii Moldova cu România. Împreună cu noi vei avea ocazia să redescoperi satul românesc, călătorind prin peste 900 dintre localitățile Republicii Moldova, vei cunoaște oameni noi, simpli, de la țară, le vei afla durerile și problemele. Împreună vom încerca să-i ajutăm. Le vom vorbi oamenilor despre identitatea noastră națională, despre limbă, despre istorie, le vom spune, cu glas tare, că Unirea e unica soluție pentru a ieși din criza în care ne-am prăbușit.
Republica Moldova este o palmă de pământ pentru care, de-a lungul istoriei, s-au luptat multe „guri flămânde”. În 1991, când am obținut ,,Independența”, credeam că o să trăim bine și frumos, că vom avea parte de un viitor luminos și ne vom bucura de acesta, însă am greșit amarnic. De atunci au trecut 25 de ani, care s-au dovedit a fi plini de griji, nevoi și probleme, 25 de ani în care noi nu ne-am ridicat în picioare, 25 de ani după care încă stăm în genunchi. „ Suntem, în continuare, la marginea prăpastiei, într-un stat captiv, captivi și noi. Această pseudo-republică nu are viitor. Unica salvare este Unirea, căci Unirea înseamnă revenirea la normalitate. Acest adevăr trebuie înțeles de către fiecare dintre noi.
Cetățenii trebuie să știe adevărul, trebuie să știe că prin Unire vom avea salarii și pensii mai mari, vom merge pe drumuri mai bune, vom avea acces la studii europene, vom beneficia de o justiție independentă, nu una condusa de oligarhi, ne vom scălda în mare, vom vedea munții înalți, fără a trece hotarul nedrept, dar, cel mai important, e că vom trăi împreună, toată suflarea românească într-o singură țară – România, contribuind astfel la păstrarea limbii, istoriei și a culturii naționale. O țară mai mare este o țară mai puternică. Vara aceasta vom transmite mesajul salvator, vom promova adevăratele valori ale neamului nostru, astfel vom aduce Unirea mai aproape.

tinerii.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *