Astăzi 21 Februarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 20 Februarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 3 Mai 2016, ora 11:28

Hora Quest - un proiect inedit destinat tinerilor

Marime Font

Vara asta, în perioada 15 mai-15 septembrie, se va desfășura un proiect inedit destinat tinerilor – HoraQuest.

Mișcarea civică „Tinerii Moldovei” organizează cea mai importantă acțiune a verii 2016, Hora Quest, o competiție-maraton plină de distracții, încercări și descoperiri.
HoraQuest are drept scop informarea populației cu privire la beneficiile apropierii Republicii Moldova cu România. Împreună cu noi vei avea ocazia să redescoperi satul românesc, călătorind prin peste 900 dintre localitățile Republicii Moldova, vei cunoaște oameni noi, simpli, de la țară, le vei afla durerile și problemele. Împreună vom încerca să-i ajutăm. Le vom vorbi oamenilor despre identitatea noastră națională, despre limbă, despre istorie, le vom spune, cu glas tare, că Unirea e unica soluție pentru a ieși din criza în care ne-am prăbușit.
Republica Moldova este o palmă de pământ pentru care, de-a lungul istoriei, s-au luptat multe „guri flămânde”. În 1991, când am obținut ,,Independența”, credeam că o să trăim bine și frumos, că vom avea parte de un viitor luminos și ne vom bucura de acesta, însă am greșit amarnic. De atunci au trecut 25 de ani, care s-au dovedit a fi plini de griji, nevoi și probleme, 25 de ani în care noi nu ne-am ridicat în picioare, 25 de ani după care încă stăm în genunchi. „ Suntem, în continuare, la marginea prăpastiei, într-un stat captiv, captivi și noi. Această pseudo-republică nu are viitor. Unica salvare este Unirea, căci Unirea înseamnă revenirea la normalitate. Acest adevăr trebuie înțeles de către fiecare dintre noi.
Cetățenii trebuie să știe adevărul, trebuie să știe că prin Unire vom avea salarii și pensii mai mari, vom merge pe drumuri mai bune, vom avea acces la studii europene, vom beneficia de o justiție independentă, nu una condusa de oligarhi, ne vom scălda în mare, vom vedea munții înalți, fără a trece hotarul nedrept, dar, cel mai important, e că vom trăi împreună, toată suflarea românească într-o singură țară – România, contribuind astfel la păstrarea limbii, istoriei și a culturii naționale. O țară mai mare este o țară mai puternică. Vara aceasta vom transmite mesajul salvator, vom promova adevăratele valori ale neamului nostru, astfel vom aduce Unirea mai aproape.

tinerii.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Februarie 2018, ora: 08:03

Demnitatea, Dodon și fundația

Demnitatea, Dodon și fundația Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul