Actualitate

HORROR /// Atac în Sri Lanka. 290 de morţi şi peste 500 de răniţi, zeci de arestări

Sunt cel puțin 290 de morți și peste 500 de răniți după seria de explozii produse în biserici și hoteluri de lux din Sri Lanka în ziua Paștelui Catolic. Printre cei care și-au pierdut viața se numără cel puțin 35 de străini, dar nu ar fi vorba și despre români, spun autoritățile.

Opt explozii s-au produs – inclusiv în trei biserici, duminică dimineaţă, în timpul slujbei de Paşte. Imagini din interiorul lăcaşelor de cult sugerează violenta deflagraţiilor – clădirile au rămas fără acoperişuri, cu pereţii pătaţi de sânge şi podelele acoperite cu mormane de bucăţi de sticlă şi lemn.

Situaţia românilor din Sri Lanka

În atenția celulei de criză activată la ministerul nostru de externe sunt opt copii români de la un colegiu din Iași. Elevii, aflați într-un schimb de experiență, sunt în afara oricărui pericol și vor pleca spre casă vineri. În plus, două familii de români aflate în vacanță în Sri Lanka au primit asistență consulară. În zonă există şi alţi cetăţeni romani – cei mai mulţi dintre ei fiind turişti.

″În 30 de ani de război civil am auzit multe explozii la Colombo. Am fost obișnuiți cu atacuri teroriste la aeroporturi, la banca centrală și așa mai departe. Dar au fost zece ani de pace și credeam că s-a terminat violența și vărsarea de sânge. Ceea ce s-a întâmplat acum este pe cât de surprinzător, pe atât de șocant”, spune un localnic.

24 de persoane, arestate de autorităţi

La slujba de Paşte de la Vatican, Papa Francisc s-a rugat pentru victimele atacurilor teroriste, pe care autorităţile din Sri Lanka le-au pus pe seama unor extremişti religioşi.

Cele mai multe dintre explozii au fost provocate de terorişti sinucigaşi, susţin anchetatorii, care au arestat 24 suspecţi. La Colombo au fost instituite restricţii de circulaţie până la noi ordine şi reţelele sociale au fost blocate temporar.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *