Editorial

Hristos a înviat!

De aceea în această săptămână, pe drept numită luminată, să ne străduim doar atât: să nu transformăm bucuria celuilalt în întristare, să nu ne certăm unii cu alții. Să reușim să ținem în inimile noastre cât mai mult această stare de har, dacă e posibil – și ar trebui să fie! – să păstrăm cu noi bucuria Învierii pentru totdeauna.

În loc de alte cuvine mult mai sărace și mai neputincioase, vă redau cu drag prima cântare a canonului și stihira slujbei de Înviere, ca să le vedeți frumusețea și adevărul, fiindcă nu tot timpul la biserică reușim să fim atenți sau să auzim cum trebuie mesajul cântărilor. Să medităm la aceste cuvinte și să știm că atunci când vom înțelege adevărul lor și când vom putea împlini îndemnurile de mai jos, vom fi deja cu un picior în rai:
„Învierii, să ne luminăm, popoare, Paștile Domnului, Paștile! Că din moarte la viață și de pe pământ la cer, Hristos Dumnezeu ne-a trecut pe noi, cei ce-I cântăm cântare de biruință.

Hristos a înviat din morți!
Să ne curățim simțirile și să vedem pe Hristos strălucind, cu neapropiata lumină a Învierii. Și bucurați-vă zicând: „luminați să-L auzim", cântându-I cântare de biruință.

Hristos a înviat din morți!
Cerurile după cuviință să se veselească, și pământul să se bucure. Și să prăznuiască toată lumea cea văzută și cea nevăzută că Hristos S-a sculat, veselia cea veșnică."

„Ziua învierii! Şi să ne luminăm cu prăznuirea și unul pe altul să ne îmbrățișăm. Să zicem fraților și celor ce ne urăsc pe noi; să iertăm toate pentru Înviere. Şi așa să strigăm: Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le!"

Hristos a înviat! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *