Astăzi 21 Ianuarie 2020, Marţi - Ultima actualizare la ora 08:57
Abonamente

Actualitate 8 Septembrie 2017, ora 09:34

Și dacă FC Barcelona se va muta în Franța? (Revista presei internaționale)

Marime Font

Iată întrebarea-provocare lansată de cotidianul francez cu profil economic Les Echos.

 Iată întrebarea-provocare lansată de cotidianul francez cu profil economic Les Echos.

În timp ce regiunea catalană pregătește un referendum pentru auto-determinare, publicul larg amator de fotbal își pune întrebări cu privire la viitorul marelui club de fotbal din Barcelona.

Mai precis: în ce campionat va juca FC Barcelona, în caz de secesiune?


Doar nu va fi ea condamnată să se confrunte pentru totdeauna cu cluburile mai mici din regiune, atunci când va părăsi liga spaniolă - și, odată cu aceasta, ciocnirile cu alte forțe iberice de prim rang, precum Real Madrid, Atlético, Valencia sau Sevilla?

Nici o problemă, ne liniștește președintele Comitetului Olimpic catalan: dacă vrea, Barca poate juca în Franța. Și de ce nu, din moment ce există deja cazul lui Monaco, ultimul campion al Ligue 1?

„Avantajul, spune el, este că ”totul a fost inventat, există cluburi străine care joacă în liga franceză. Există, de fapt, trei țări care mai permit aceasta. Barça va avea șansa de a alege unde vrea să joace", mai spune președintele Comitetului Olimpic Catalan, citat de Les Echos.


Câteva reacții la decizia Curții Europene de Justiție, care a stabilit obligativitatea cotelor de refugiați, culese de Eurotopics:

În Germania, publicația Tagesschau atrage atenția că, de acum, Ungaria și Slovacia trebuie să respecte hotărârea Curții. Acest lucru este valabil și pentru Polonia și Republica Cehă, care au respins în totalitate cotele.

Din contră, ”Europa construiește castele de nisip”, este replica publicației ungare Mandiner:

"Migranții doresc, în principal, să ajungă în Europa de Vest, în special în Germania și Suedia. Este greu de crezut că vor dori să rămână într-un oraș rătăcit în estul Bulgariei, în România rurală sau în nord-estul Ungariei. În acest context, cum intenționează UE să prevină fluxurile ilegale în interiorul granițelor sale? " întreabă publicația ungară.

Guvernul Slovaciei intenționează să accepte soluția Curții. Este o decizie corectă, constată cotidianul slovac Pravda:

"Pretențiile politicienilor noștri potrivit cărora câteva sute de musulmani ar putea schimba întreaga noastră societate, eurofobia insuportabilă după fiecare atac terorist din Europa și încercările de a exploata temerile oamenilor în scopuri politice sunt teme pe care trebuie să le gestionăm aici, acasă. Este important ca liderii noștri politici să nu reacționeze nervos - spre deosebire de cei din Ungaria, care au început deja să vocifereze. Nimeni nu vrea să sporească tensiunile acum în Europa ".

Visegrád se destramă, observă ziarul sloven Dnevnik:

"Slovacia manifestă mai multă dorință de a coopera și este mai puțin radicală decât Ungaria. Slovacia și Republica Cehă se bazează pe câștigarea susținerii Angelei Merkel, în timp ce Ungaria și Polonia sunt încă împotriva nucleului liberal al Europei și se reîntorc în trecut", scrie publicația slovenă.

În timp ce, în Austria, Die Presse atrage atenția că Europa de Est se simte părăsită.

"O mare parte a UE se simte deconectată. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu a vizitat deloc aceste țări, dar se întâlnește cu Angela Merkel cu orice ocazie. Cu excepția Președintelui Consiliului, Donald Tusk, Europa de Est nu deține poziții de top. În plus, în cazul în care produsele alimentare ambalate în Europa de Est conțin mai puțin pește congelat decât cele expediate spre Vest, nimeni nu poate aștepta ca aceste țări să facă sacrificii în numele solidarității ".

Luna trecută, Rusia a finalizat o cale ferată care ocolește Ucraina, în regiunea Donbas. Aceasta riscă să transforme Ucraina într-o insulă, anulându-i rolul istoric de punte între est și vest. Iată concluziile unei analize publicate de Financial Times.

Insularizarea Ucrainei ar putea fi una dintre consecințele cele mai durabile și mai dăunătoare ale războiului. Nu cu mult timp în urmă, Ucraina spera să devină o poartă importantă de-a lungul rețelei de Belt and Road, inițiată de China și care se întinde în Eurasia și mai departe.

Noua cale feroviară realizată de o unitate militară rusă în Donbas eliberează transporturile ruse către Belarus și mai departe, către țările baltice.

Traficul de-a lungul rutei ar putea crește după ce mult-așteptatul coridor de transport Nord-Sud, care se întinde de la Moscova la Mumbai, va devini operațional. Dacă Ucraina rămâne decuplată , va pierde această oportunitate de creștere.

Rusia construiește, de asemenea, conducte care vor diminua dependența sa de Ucraina, care acum afectează aproape jumătate din exporturile de gaz rusesc spre Europa. Nord Stream 2 ar dubla capacitatea unei rute existente între Rusia și Germania.

Un alt proiect, Turkish Stream, prevede două conducte submarine care leagă Rusia de Turcia, prin Marea Neagră.

Ucraina are una dintre cele mai mari rețele feroviare din Europa, însă materialul său rulant e mult îmbătrânit și trebuie înlocuit. În timp ce majoritatea drumurilor nu respectă standardele internaționale. Porturile și fabricile trebuie la rândul lor modernizate astfel încât mai multe produse să respecte standardele UE.

Toate acestea vor necesita investiții și reforme pentru a reduce corupția și a promova investițiile străine. După cum proiectele de infrastructură ale Rusiei o arată, lumea nu stă pe loc. Iar fereastra spre vest a Ucrainei nu va rămâne deschisă pentru totdeauna.

Uraganul Irma este subiectul principal tratat de întreaga presă internaţională.

„Bilanţul uraganului Irma în Caraibe: pagube masive şi pierderi de vieţi omeneşti”, transmite BBC.

Uriaşul uragan Irma loveşte în Caraibe şi se îndreaptă spre Florida, scrie WASHINGTON POST. „Caraibele – lovite cu o forţă înspăimântătoare” – titrează New York Times. Considerat deja una din cele mai puternice furtuni înregistrate vreodată, uraganul Irma ar putea deveni şi unul din cele mai distrugătoare. „Nu există nimic asemănător”, mai scrie ziarul.

THE GUARDIAN citează un reprezentant al Crucii roşii britanice care apreciază că „Irma are potenţialul de a fi cea mai distrugătoare şi ucigaşă furtună din Caraibe de mulţi ani”.

„Apocaliptic” şi „catastrofal” caracterizează uraganul Irma locuitorii Antilelor, scrie ziarul belgian LE SOIR.
„Irma, un superuragan istoric în Antile”, titrează LE FIGARO, iar LA LIBRE BELGIQUE scrie că insulele Saint-Martin şi Saint-Barthélemy au fost devastate ca de o bombă atomică. Insula Saint-Martin este distrusă în proporţie de 95%, precizează ziarul. „Dacă un alt ciclon vine peste noi sâmbătă, nu o să ne mai numărăm morţii, ci supravieţuitorii”, declara preşedintele consilului teritorial francez din insula Saint-Martin, Daniel Gibbs, citat de ziar. Situaţia este cu atât mai dramatică, cu cât circa 7.000 de persoane din aceste insule au refuzat să fie evacuate, declară ministrul francez pentru teritoriile de peste mări, Annick Girardin.

Ziarul italian LA STAMPA titrează: Irma devastează Caraibele. Alarmă în Florida. ONU afirmă: sunt în pericol 37 de milioane de persoane. LA REPUBBLICA precizează: În Florida, începe evacuarea în Miami. 90% din suprafaţa insulelor Saint-Barthélemy şi Barbuda a fost măturată de vânturi având o viteză de 300 Km/oră. La Porto Rico jumătate din populaţie nu are electricitate. Pe coasta Statelor Unite se aşteaptă distrugeri mai mari decât cele provocate în 1992 de uraganul Andrew. Populaţia a golit supermarketurile şi staţiile de benzină.

Ziarul LE FIGARO titrează: „Cum pot fi despăgubite victimele uraganului Irma?” şi explică ce trebuie să facă cei afectaţi. „Pagubele produse de uraganul Irma pe insulele Saint-Martin şi Saint-Barthélémy sunt atât de mari, încât guvernul va trebui să declare în curând stare de catastrofă naturală, scrie ziarul.

EURONEWS informează despre verdictul Curţii Europene de Justiţie de respingere a contestaţiei Slovaciei şi Ungariei împotriva cotelor obligatorii de imigranți. Judecătorii au considerat că politica de relocare a imigranţilor reprezintă un răspuns „proporțional” care „permite Greciei și Italiei să facă față impactului crizei migrației din 2015”. Deși decizia Curții este finală, guvernul Ungariei a avertizat că „adevărata bătălie” abia acum începe. Peter Szijjártó, ministrul ungar de externe, a declarat presei că verdictul „periclitează securitatea și viitorul întregii Europe” şi că Budapesta se pregătește să ducă o „adevărată bătălie judiciară începând de acum”, potrivit cuvintelor sale preluate de agenția oficială MTI. Slovacia a afirmat că va accepta decizia, dar guvernul a anunțat că va continua să combată verbal politica. În urma verdictului CEJ, Comisia Europeană va fi în continuare în măsură să dispună statelor membre să preia cote de refugiați intrați în UE, statele riscând amenzi dacă nu se conformează.

Referitor la acest subiect, COURRIER INTERNATIONAL scrie: Adversar înverșunat al repartizării refugiaților decise la Bruxelles, guvernul Orbán se vede constrâns de către Curtea Europeană de Justiție să primească 1.294 de migranți sub pedeapsa unor sancțiuni financiare. Opoziția vorbește despre un verdict meritat, iar presa favorabilă puterii denunţă o mare nedreptate.

Guvernul separatist catalan a semnat un decret prin care convoacă un referendum de autodeterminare în regiunea de nord-est a Spaniei pe 1 octombrie, a informat un purtător de cuvânt al guvernului, scrie

LA LIBRE BELGIQUE. Textul, deschizând o criză foarte serioasă cu guvernul central, a fost semnat de către întregul cabinet, pentru a-şi marca astfel unitatea în faţa amenințărilor de urmărire judiciară care planează asupra membrilor săi. Pentru a le permite catalanilor să voteze, se va merge până la instaurarea unui „regim juridic excepţional”, care va prevala asupra tuturor normelor care ar putea intra în conflict cu legea, ceea ce este echivalent cu a spune dinainte statului și Justiţiei că deciziile lor vor fi ignorate.

Parchetul general spaniol a anunţat că va începe urmărirea penală împotriva liderilor catalani pentru convocarea referendumului de autodeterminare şi a adăugat că va confisca materialul electoral pregătit pentru această consultare. Urmărirea penală îi va viza pe liderii parlamentului catalan şi pe membrii guvernului, a precizat pentru presă procurorul general, Jose Manuel Maza.

Ca răspuns la aceste declaraţii, purtătorul de cuvant al guvernului catalan a afirmat că Barcelona se află într-o „stare latentă de asediu” impusă de Madrid.

Nici tema Brexit nu este ocolită de presa internaţională. Negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, este „îngrijorat” din cauza ultimelor poziţii britanice, în special a celor privind frontiera irlandeză şi s-a declarat gata „să intensifice ritmul” negocierilor, informează LA LIBRE BELGIQUE. „Timpul care trece mă îngrijorează, sunt gata să accelerez, să intensific ritmul negocierilor”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

„Regatul Unit ar vrea ca UE să suspende aplicarea legilor sale, uniunea vamală, piaţa unică, ceea ce ar fi o nouă frontieră externă” pentru ea, a spus Barnier. Şi Regatul Unit vrea să folosească Irlanda ca un fel de test pentru viitoarele relaţii vamale” cu UE. „Asta nu se va întâmpla”, a subliniat el.

rfi/rador

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 21 Ianuarie 2020, ora: 08:57 de Silviu Tănase

Maia Sandu riscă să repete „performanța” lui Andrei Năstase de la alegerile locale, dacă îi va trata cu dispreț pe unioniști

Maia Sandu riscă să repete „performanța” lui Andrei Năstase de la alegerile locale, dacă îi va trata cu dispreț pe unioniști Din editia print

Zilele trecute lidera PAS Maia Sandu a oferit un interviu pentru TVR Moldova unde a conturat primele teze referitoare la viitoarea campanie prezidențială. Deși a ezitat să-și anunțe participarea în viitoarea campanie prezidențială, declarând că „PAS va susține un...

( ) Citeşte tot articolul

Film 20 Ianuarie 2020, ora: 20:52

Radu Jude, primul regizor român cu trei producții la Berlinale 2020

Radu Jude, primul regizor român cu trei producții la Berlinale 2020

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin se va desfășura între 20 februarie și 1 martie 2020

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 20:23

Au vrut să fugă ca EL CHAPO, doi pușcăriași din Lipcani au încercat să evadeze săpând un tunel

Au vrut să fugă ca EL CHAPO, doi pușcăriași din Lipcani au încercat să evadeze săpând un tunel

Doi deținuți de la Penitenciarul nr.2-Lipcani intenționau să evadeze printr-un tunel săpat sub zidul închisorii, dar au fost prinși până să-și pună planul în practică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 20:03

EI NU-S NORMALI!!!! /// Parlamentul vrea să cumpere 110 tablete pentru deputați, în valoare de peste DOUĂ MILIOANE de lei

EI NU-S NORMALI!!!! /// Parlamentul vrea să cumpere 110 tablete pentru deputați, în valoare de peste DOUĂ MILIOANE de lei Foto: Ramin Mazur

Portalului e-licitatie.md arată că Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a demarat o licitație publică pentru a achiziționa 110 de tablete noi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 19:18

RUSIA: Putin a depus la parlament propunerile sale de amendare a Constituţiei

RUSIA: Putin a depus la parlament propunerile sale de amendare a Constituţiei

 Preşedintele rus Vladimir Putin a depus luni la parlament propunerile sale de amendare a Constituţiei, la mai puţin de o săptămână de la anunţul său surpriză privind o reformă a sistemului politic, transmite AFP. Proiectul de lege, publicat pe site-ul Dumei de Stat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 18:56

MAI există „blocul ACUM” ? /// PPDA anunță că nu o susține pe Olesea Stamate și cheamă alte partide să-l susțină pe Mihai Druță

MAI există „blocul ACUM” ? /// PPDA anunță că nu o susține pe Olesea Stamate și cheamă alte partide să-l susțină pe Mihai Druță

Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că nu o va susține pe Olesea Stamate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate pe circumscripția uninominală Hîncești și optează pentru candidatura lui Mihai Druță. Anunțul a fost luat în cadrul ședinței de astăzi a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 16:35

Procurorul general își cere scuze de la „sutele de cetățeni” care au fost urmăriți penal ilegal în ultimii ani de către procurori

Procurorul general își cere scuze de la „sutele de cetățeni” care au fost urmăriți penal ilegal în ultimii ani de către procurori

Mimarea combaterii corupției, arestări ilegale și învinuiți achitați pe bandă rulantă!

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 14:53

Virusul MISTERIOS din China se răspândeşte îngrijorător şi face noi victime. A fost RAPORTA și în Coreea

Virusul MISTERIOS din China se răspândeşte îngrijorător şi face noi victime. A fost RAPORTA și în Coreea

Stare de alertă pe întreg teritoriul Chinei. Cea mai mare temere a specialiştilor s-a adeverit. Noul tip de coronavirus s-a răspândit în alte două provincii din China, după Wuhan.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 14:48

10 ani de pușcărie pentru 200 de euro / Polițistă din Bălți, reținută pentru luare de mită

10 ani de pușcărie pentru 200 de euro / Polițistă din Bălți, reținută pentru luare de mită

O angajată a Serviciului Poliţiei Judecătoreşti a IGP din Bălţi a fost reţinută de ofiţerii DGT,,Nord” a CNA şi procurori pentru corupere pasivă. Potrivit denunțătorului, poliţista i-ar fi cerut 200 de euro pentru a grăbi încetarea dosarului de căutare, pornit pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 14:24

Porturile maritime românești, trafic record de mărfuri în 2019

Porturile maritime românești, trafic record de mărfuri în 2019

În 2019 s-a înregistrat cel mai mare trafic de mărfuri din istoria porturilor maritime românești, anunță Compania Națională Administrația Porturilor Constanța, citată de Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 14:15

VIDEO / Rusia: Cinci morți, după spargerea unei conducte de apă caldă

VIDEO / Rusia: Cinci morți, după spargerea unei conducte de apă caldă

Spargerea unei conducte cu apă caldă, în plină noapte, a ucis cel puțin cinci oameni și a rănit alți trei într-un hotel din centrul Rusiei, au anunțat luni autoritățile, citate de AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 20 Ianuarie 2020, ora: 13:58

Ilan Șor: Vom construi la Hâncești un adevărat Strasbourg

Ilan Șor: Vom construi la Hâncești un adevărat Strasbourg Din editia print

Consiliul electoral al circumscripției Hâncești a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea candidatului Partidului Politic ȘOR la funcția de deputat, Vitalie Balinschi. Candidatura propusă locuitorilor circumscripției 38 Hâncești a fost prezentată în...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 20 Ianuarie 2020, ora: 13:21

OPINIA CITITORULUI / Statalismul este preferat de românofobi și de cei care vor să fure miliarde

OPINIA CITITORULUI  / Statalismul este preferat de românofobi și de cei care vor să fure miliarde

Un cititor a reacționat la editoriaul „Maia Sandu riscă să repete „performanța” lui Andrei Năstase de la alegerile locale, dacă îi va trata cu dispreț pe unioniști”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 13:13

Prietenii lui Dodon cad unul după altul //// Putin a cerut DEMISIA procurorului general al Rusiei, Iurie Ciaika

Prietenii lui Dodon cad unul după altul //// Putin a cerut DEMISIA procurorului general al Rusiei, Iurie Ciaika

Procurorul general al Federației Ruse, Iurie Ciaika, va pleca din funcție la cererea lui Vladimir Putin, anunță serviciul de presă al Kremlinului. Putin îl propune în această funcție pe vice-președintele Cimitetului de Anchetă, Igor Krasnov.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 12:11

PPDA cere convocarea Comisiei securitate: „Dodon și-a depășit atribuțiile și acționează în interesele separatiștilor”

PPDA cere convocarea Comisiei securitate: „Dodon și-a depășit atribuțiile și acționează în interesele separatiștilor”

Șeful statului și-a depășit atribuțiile când a promis Tiraspolului și Moscovei anularea normei legale care prevede că din 10 ianuarie 2019 toate autovehiculele din stânga Nistrului pot intra în alte țări doar cu plăcuțe neutre de înmatriculare, însoțite de abțibildul MD lipit pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 10:46

Laura Urschi: Cum e să fii incurabil-bolnav în Moldova?

Laura Urschi: Cum e să fii incurabil-bolnav în Moldova?

 Boala nu alege. Ea vine pur și simplu. Nechemată. Neașteptată. Nemiloasă. Ea vine și încearcă a-ți lua totul: profesie, prieteni, familie, casă, viață. Tu ai de ales: lupți sau nu. Simplu, da? Iar acum fără fabule abstracte și metafore.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 10:35

ULTIMA ORĂ /// Un membru al organizației teroriste ISIS a fost REȚINUT pe Aeroportul Chișinău (FOTO)

ULTIMA ORĂ /// Un membru al organizației teroriste ISIS a fost REȚINUT pe Aeroportul Chișinău (FOTO)

Polițiștii de frontieră în cooperare cu ofițerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate, au reținut un cetățean al Tadjikistanului, aflat în căutare ca fiind membru al organizației extremist-teroriste internaționale "DAESH", în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 09:31

Iurie Reniță: Majoritatea absolută a factorilor politici decizionali de la Chișinău manifestă o atitudine exclusiv conjuncturală și ipocrită față de România

Iurie Reniță: Majoritatea absolută a factorilor politici decizionali de la Chișinău manifestă o atitudine exclusiv conjuncturală și ipocrită față de România

Recentele declarații ale Președintelui K. Iohannis, Premierului L. Orban și ale Ambasadorului D. Ioniță vis-à-vis de realitățile politice din Republica Moldova au fost mai mult decât necesare, ele fiind așteptate de mult timp mai ales de către cei care simt, gândesc...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 09:13

Un nou proprietar, în locul lui Oleg Cristal, la televiziuni din holdingul lui Plahotniuc (Mold-street)

Un nou proprietar, în locul lui Oleg Cristal, la televiziuni din holdingul lui Plahotniuc (Mold-street)

Firma Telestar Media SRL ce deține drepturile de emisie a posturilor de televiziune Canal 2 și Canal 3, ce fac parte din holdingul media al oligarhului Vladimir Plahotniuc are un nou proprietar.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 09:04

DOCUMENTE BOMBĂ /// Viorel Morari ar fi pornit URMĂRIREA PENALĂ împotriva „Exclusiv Media” fondată de Furculiță, un apropiat de-a lui Igor Dodon (ZDG.MD)

DOCUMENTE BOMBĂ /// Viorel Morari ar fi pornit URMĂRIREA PENALĂ împotriva „Exclusiv Media” fondată de Furculiță, un apropiat de-a lui Igor Dodon (ZDG.MD)

Procesul penal pe faptul unei eventuale finanțări din exterior a PSRM a fost conexat la cauza penală pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari cu implicarea „Exclusiv Media”, al cărei fondator este deputatul socialist Corneliu Furculiță. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:43

EVENIMENT /// Moldovan Design Week

EVENIMENT /// Moldovan Design Week

Rezervă-ți un loc la MDW 2020.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:35

Carnea printată 3D pe care nu o deosebești de cea reală

Carnea printată 3D pe care nu o deosebești de cea reală

Într-un context tot mai schimbător din punct de vedere climatic, industria alimentară caută soluții. Carnea printată 3D ar putea fi una dintre ele. Îți spuneam, recent, de carnea artificială, creată în laborator, cea care începe să câștige teren și care...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)