Astăzi 15 Decembrie 2019, Duminică - Ultima actualizare la 14 Decembrie 2019
Abonamente

Social 23 Decembrie 2016, ora 10:27

Și tu poți fi Moș Crăciun pentru un copil

Marime Font

Peste trei mii de scrisori din toate colțurile Moldovei au ajuns în acest an la Academia lui Moș Crăciun. 

Copiii, chiar dacă au fost mai puțin cuminți sau ascultători, i-au scris câte un răvaș bătrânelului cu cadouri. Cei mai mulți își doresc sănătate, rechizite școlare și telefoane mobile. Pentru că în lume sunt milioane de copii și Moș Crăciun nu reușește să treacă pe la fiecare, el a decis să împartă scrisorile primite și cu cititorii ziarului TIMPUL. În continuare vă prezentăm câteva scrisori ale copiilor, pentru acei care vor să îndeplinească dorința unui copil.

Îmi doresc ca familia să fie sănătoasă

„Dragă Moș Crăciun, mă numesc Natalia Bogdan și am zece ani. Sunt elevă în clasa a V-a. Învăț pe note de nouă și zece. Am o familie mare – sora Daniela și fratele Ion. Părinții mei se numesc Ion și Larisa Bogdan. Eu știu și cred că ești un moș bun, darnic și cu o inimă bună. Eu nu-mi doresc alt Moș Crăciun.

Dragă Moșule, îmi doresc mult ca familia mea să fie fericită, bucuroasă, frumoasă și darnică. În primul și în primul rând, să fie sănătoasă.
Moș Crăciun, te așteptăm cu drag și te rog frumos să-mi împlinești dorința”.

Jucării

„Dragul meu Moș Crăciun! Îți scrie mămica a doi băieței frumoși și cuminței. Tare aș vrea să mă poți ajuta să le fac o surpriză băieților, dându-le cadou câte o jucărie.


Te așteptăm cu drag și cu brăduțul împodobit!”

Iepurașul Varză-Dulce și piticul Bombonică

„Dragă Moș Crăciun, îți scrie o fată de 9 ani. Mă numesc Ludmila din clasa a III-a. Aștept cu nerăbdare să sosești și în acest an. Știu că vii de departe, tocmai din Țara Zăpezilor și drumul este foarte greu, dar sper să te ajute renii iuți ca săgeata.

Cred că iepurașul Varză-Dulce și piticul Bombonică au răsfoit cu atenție cartea de purtări și au pregătit multe daruri pentru copiii cuminți. Eu aș dori o sanie.

Moș Crăciun, eu am și un frate mai mic care dorește o săniuță. Sora mea mai mare dorește rechizite școlare. Te aștept cu nerăbdare, Moșule! Cu drag, Ludmila L.”


Îți cer scuze de faptele mele urâte și rele

„Dragă Moș Crăciun, îți scrie o fată de 8 ani. Mă numesc Anastasia. Aștept cu nerăbdare să sosești și în acest an, aducând aerul de poveste și misterul sărbătorilor de iarnă.

Îți cer scuze de faptele mele urâte și rele. Dacă mă ierți, atunci aș vrea sănătate, fericire, bucurie și ca familia mea să trăiască mult și bine.
Ți-am pregătit o surpriză plăcută. Abia aștept să vii cu darurile pentru familia mea - mama mea, bunica mea. Cu drag, Anastasia”.

Scăunelul de sub brad te așteaptă

„Dragă Moș Crăciun, sunt elevă în clasa a IV-a „C”. Mă numesc Tania C. Pentru mine, anul 2016 a fost excelent, pentru că a fost plin de surprize. Vreau să-ți mulțumesc pentru darurile precedente.

Vreau să te rog să aduci multă sănătate pentru părinții mei. Iar mie să-mi aduci multe succese și righizite (n.red.: rechizite).

Scăunelul de sub brad te așteaptă. La mulți ani! Cu drag, Tatiana”.

Mămica își face griji

„Bună, Moș Crăciun! Mă numesc Cătălin și am 10 ani. Am două surioare minunate. Sunt în clasa a IV-a. Sunt dansator sportiv. În dansurile sportive mă strădui din toate puterile și reușesc de minune. Am peste 23 de medalii, 40 de diplome de merit și multe cupe.

La noi în familie a venit o nenorocire. Tăticul meu s-a îmbolnăvit grav, i s-a făcut a treia operație pe craniu, are o boală grea. Mama nu poate lucra din cauza că stă acasă cu surioara cea mică de un an și zece luni.

Din acest motiv, nu pot concura la toate concursurile, chiar dacă îmi doresc foarte mult. Eu vin acasă târziu de la antrenamente și mămica își face griji. Aș dori foarte mult un telefon pe care să mă poată suna mama mea.

Moș Crăciun există! Cu drag, Cătălin”.


Haine, telefon, enciclopedie și dulciuri

„Dragă Moș Crăciun, Mă numesc Constantina și am 12 ani. Sunt o fată deșteaptă și curajoasă. Îmi bucur părinții cu locuri de frunte la concursuri. Îmi place să dansez și să cânt la pian.

În acest an te aștept foarte nerăbdătoare pentru a aduce zgomotul fermecător al sărbătorilor de iarnă. Aș fi nespus de veselă dacă în acest an aș primi cadouri. Îmi doresc un set complet de haine pentru iarnă, un telefon marca iphone 5S, o enciclopedie despre istorie, biologie, astronomie (poți alege) și dulciuri.

În fiecare an împodobesc Pomul de Crăciun, în special pentru tine. Sunt plină de speranțe că voi primi acest cadouri. Cu drag și respect, Constantina P.”.

Nu permite salariul

„Dragă Moș Crăciun, îți scrie Ion V. și sunt din orașul Rezina. Trăiesc numai cu mama. Tata a decedat. Aș dori ca anul acesta să primesc un calculator sau un telefon mobil ca să mă ajute la lecții, pentru că mamei nu-i permite salariul.

Vă rog foarte frumos să-mi îndepliniți dorința, căci anul trecut v-am scris și nu mi-a venit niciun răspuns. Cu drag, Ion”.

Dacă doriți să fiți Moș Crăciun pentru copii și vreți să-i ajutați, puteți să telefonați la Academia lui la numărul de telefon: 022 430 430 sau la noi în redacție - 022 222 458.


După ce se colectează toate scrisorile la Academia lui Moș Crăciun, ele sunt trimise pe „Pomul Dorințelor”. De acolo, sunt luate de cei interesați să îndeplinească dorințele copiilor orfani sau din familii social-vulnerabile. Anul trecut, Academia lui Moș Crăciun a primit peste 13 mii de scrisori.Un articol de: Georgeta Carasiucenco Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 14 Decembrie 2019, ora: 19:45 de Silviu Tănase

Tancurile lui Dodon și neutralitatea

Tancurile lui Dodon și neutralitatea Din editia print

Săptămâna trecută (n.red - 2017), premierul Filip și Secretarul General NATO au semnat un acord privind deschiderea unui oficiu NATO la Chișinău. Biroul NATO va fi unul mic format din doar patru persoane civile care vor încerca să mențină o colaborare între RM și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 17:33 de Natalia Hadârcă

De ce doctorii moldoveni fug peste Prut

De ce doctorii moldoveni fug peste Prut Din editia print

Fiecare al treilea medic din R. Moldova se pregătește să plece în România

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 16:23

Ion Chicu: Sunt adeptul teoriei și practicii că cel mai bine procesele le gestionează și le gândesc doamnele

Ion Chicu: Sunt adeptul teoriei și practicii că cel mai bine procesele le gestionează și le gândesc doamnele

Autoritățíle trebuie să susțină femeile în antreprenoriat, iar Planul de Acțiuni aprobat de Guvern include mai multe măsuri pentru eliminarea dificultăților în acest proces. De asmenea, premierul Ion Chicu a declarat că susține și va susține promovarea femeilor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 15:47

Ion Chicu: Este mult loc de îmbunătățire atunci când vorbim despre eficiența cheltuielilor publice

Ion Chicu: Este mult loc de îmbunătățire atunci când vorbim despre eficiența cheltuielilor publice

Subiectul majorării investițiilor publice în infrastructură, în domeniul educației, în agricultură și mediu, prevăzute în Planul de Acțiuni al Guvernului, a fost discutat în cadrul unei ședințe convocată de premierul Ion Chicu și la care au participat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 14:41 de Ana Marchitan

Școala pentru românii din Poroșcovo prinde contur

Școala pentru românii din Poroșcovo prinde contur Foto: Școala din Poroșcovo

Comunitatea izolată de români/volohi din Poroșcovo, o mică localitate din regiunea Transcarpatia, Ucraina, ar putea avea în curând o școala. Părintele Eftimie Mitra, sprijinul românilori/volohi din regiune a anunțat despre ultimile lucrări care au avut loc în acest sens.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 08:46

Regina Elisabeta angajează o persoană care să se ocupe de paginile ei de Facebook și Instagram. Ce salariu oferă

Regina Elisabeta angajează o persoană care să se ocupe de paginile ei de Facebook și Instagram. Ce salariu oferă

Familia Regala a Marii Britanii face angajari. Astfel, regina Elisabeta a II-a cauta o persoana care sa se ocupe de conturile de social media ale Casei de Windsor. Salariul este avantajos: 50.000 de lire sterline pe an.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 08:41

Vreme de weekend. Maxime de pana la +11 grade și cer noros se așteaptă în capitală. Ce temperaturi vom avea în urmatoarele zile/ FOTO

Vreme de weekend. Maxime de pana la +11 grade și cer noros se așteaptă în capitală. Ce temperaturi vom avea în urmatoarele zile/ FOTO

Potrivit meteorologilor, astazi, se prevede cer variabil. Presiunea atmosferica va fi scazuta. In urmatoarele zile vremea se va incalzi usor. In cursul noptii, in nord se asteapta 1 grade, ziua termometrele vor indica 10 grade.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 08:38

Piton de trei metri, ascuns printre ornamentele din bradul de Crăciun. Cum a fost observat// FOTO

Piton de trei metri, ascuns printre ornamentele din bradul de Crăciun. Cum a fost observat// FOTO

O femeie din Australia a descoperit, printre ornamentele din bradul său împodobit, un piton de trei metri lungime. Leanne Chapman şi soţul ei, din Brisbane, Australia, s-au întors acasă şi au fost alertaţi de comportamentul neobişnuit al păsărilor din balcon. „Sunt...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 14 Decembrie 2019, ora: 07:47

REVOLUȚIA ANTI-CEAUȘESCU din ROMÂNIA. 14 decembrie - 15 decembrie încep PRIMELE MIȘCĂRI la IAȘI și TIMIȘOARA

REVOLUȚIA ANTI-CEAUȘESCU din ROMÂNIA. 14 decembrie - 15 decembrie încep PRIMELE MIȘCĂRI la IAȘI și TIMIȘOARA

La 14 decembrie 1989 are loc o tentativă de organizare a unei manifestaţii anti-ceauşiste la Iaşi care este zădărnicită de forţele de represiune.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 07:32

OPINIE despre unirea unioniștilor /// Trebuie cooptați lideri noi, credibili. Dacă se va merge pe formulele vechi, nu cred că se va ajunge la schimbare

OPINIE despre unirea unioniștilor /// Trebuie cooptați lideri noi, credibili. Dacă se va merge pe formulele vechi, nu cred că se va ajunge la schimbare

Partidul Liberal propune crearea unei Mișcări Unioniste în Republica Moldova din care să facă parte toate formațiunile care optează pentru unirea cu România și care să participe în comun la alegerile parlamentare și la scrutinul prezidențial din anul viitor. Asemenea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 07:29

Ce temperaturi vor fi în weekend și următoarele 7 zile

Ce temperaturi vor fi în weekend și următoarele 7 zile

Vremea o ia razna! Meteorologii promit temperaturi de până la 14 grade în săptămâna ce urmează și zile cu soare.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 14 Decembrie 2019, ora: 04:53

14 decembrie 1467 - Armata lui Ştefan cel Mare incendiază oraşului Baia (Moldova) şi atacă pe invadatorii unguri

La 14-15 decembrie 1467, noaptea, armata moldovenească (circa 12.000 de oşteni), comandată de Ştefan cel Mare, dă foc oraşului Baia, fosta capitală a Ţării Moldovei, şi atacă pe invadatorii unguri.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 14 Decembrie 2019, ora: 03:14

Cum reduci porția de mâncare, dar să nu rămâi flămând!

Mestecaţi îndelung o bucată de pâine. La un moment dat, veţi simţi gustul dulce, semn că amidonul a fost descompus în glucoză. Aşa reduceţi porţiile imense de mâncare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 18:48

Câteva gospodării din Sîngera au rămas fără porţi de Sfântul Andrei

Câteva gospodării din Sîngera au rămas fără porţi de Sfântul Andrei

Tradiție cu năbădăi. Câteva gospodării din Sîngera au rămas fără porţi de Sfântul Andrei. Acestea au fost furate, iar apoi lăsate la staţia terminus 31.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 18:35

Focuri de armă, în centrul capitalei/ VDEO

Focuri de armă, în centrul capitalei/ VDEO

Focuri de armă în centrul capitalei. Un polițist a fost reținut de ofițerii anticorupție, în momentul în care lua 1.000 de euro mită de la un șofer, prins anterior băut la volan. Totul s-a întâmplat în după-amiaza de 13 decembrie, pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 15:54

Statul a înglodat-o în datorii, iar privații o salvează! Datoriile imense ale Companiei „Air Moldova”, lichidate

Statul a înglodat-o în datorii, iar privații o salvează! Datoriile imense ale Companiei „Air Moldova”, lichidate

La un an de la privatizare, fosta companie de stat „Air Moldova” scapă de o bună parte din povara datoriilor. „Civil Aviation Group”, actualul proprietar privat al „Air Moldova”, a reușit performanța de a rambursa, din banii câștigați din...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 15:50

România este cel mai mare exportator de viori din UE

România este cel mai mare exportator de viori din UE

Satele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut 105.000 viori, în valoare de 23,3 milioane de euro, iar România este cel mai mare exportator de viori al UE în restul lumii, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică, scrie euractiv.ro.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 14:49

Iată cât de periculoase sunt mezelurile

Iată cât de periculoase sunt mezelurile

Românii sunt înnebuniţi după mezeluri, arată un studiu recent, peste 60% consumând cel puţin o dată pe săptămână astfel de produse. Nutriţioniştii şi medicii avertizează însă că mezelurile de pe piaţa românească sunt, în mare parte, de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 14:45

Cea mai bună reţetă de nuci umplute

Cea mai bună reţetă de nuci umplute

 În amintirea anilor de copilărie, când nicio masă de sărbătoare nu era completă fără cozonac, nuci umplute, „faguri" lipiţi cu şerbet şi prăjitură albă ca zăpada, va propunem să vă aromaţi bucătăria şi să vă răsfăţaţi simţurile cu reţeta de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 14:39

Ion Ceban: Moș Crăciun și Alba ca Zăpada împart zâmbete copiilor și adulților, în PMAN

Ion Ceban: Moș Crăciun și Alba ca Zăpada împart zâmbete copiilor și adulților, în PMAN

Moș Crăciun și Alba ca Zăpada împart zâmbete copiilor și adulților. Primarul Ion Ceban informează locuitorii Capitalei că aceștia pot fi întâlniți lângă Pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 14:36

Expert: Asistăm la schimbarea tendințelor economice pe fondul creșterii ponderii construcțiilor și serviciilor publice

Expert: Asistăm la schimbarea tendințelor economice pe fondul creșterii ponderii construcțiilor și serviciilor publice

Ascensiunea unor sectoare, inclusiv industria, arată schimbarea tendințelor economice, a opinat în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic”, economistul Ion Tornea. Potrivit lui, asistăm la avansul sectorului construcțiilor, care a ajuns la o pondere de 10 la sută...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 13:30

Donald Trump îl felicită pe Boris Johnson pentru victoria obținută

Donald Trump îl felicită pe Boris Johnson pentru victoria obținută

Președintele american Donald Trump l-a felicitat vineri pe premierul britanic Boris Johnson pentru victoria obținută de formațiunea sa politică, Partidul Conservator, în scrutinul parlamentar din Marea Britanie, relatează site-ul agenției Reuters.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)