Actualitate

Iacob Gumenita a fost demis

Iacob Gumenita, seful politiei municipale, cunoscut prin comportamentul sau sfidator atat fata de primarul general, cat si fata de administratia publica locala, a fost demis. Aceasta declaratie a facut-o, ieri, ministrul de Interne Victor Catan, care a precizat ca acesta a fost demis inca la 28 septembrie, dupa ce a participat la o sedinta operativa a Primariei Chisinau.

In acea zi, ministrul Catan a declarat oficial ca razboiul dintre MAI si primarie a luat sfarsit si ca vor fi demisi mai multi functionari de rang inalt din cadrul MAI, mai ales cei politizati si cei care au angajamente politice, deoarece „asemenea persoane nu au ce cauta in politie”.

Iacob Gumenita a fost unul dintre cei mai inversunati oponenti ai primariei, desi e cunoscut faptul ca politia municipala este finantata de catre administratia publica locala. De multe ori, el transforma sedintele primariei in show-uri in timpul carora isi permitea sa faca glume pe seama indicatiilor primite, iar in cazul in care nu-i convenea ceva, se ridica de pe scaun si demonstrativ iesea din sala.

La una din sedinte a declarat ca „primaria se va trezi pe malul Bacului”. Gumenita s-a remarcat si prin faptul ca, doi ani la rand, nu i-a permis primarului sa instaleze bradul de Craciun in Piata Marii Adunari Nationale, „arestand” pomul. Tot el a interzis PL-ului sa organizeze o caravana pentru retragerea trupelor rusesti, nu a asigurat ordinea publica in timpul protestelor etc. Surse neoficiale sustin ca lui Iacob Gumenita i s-ar fi propus postul de politist de sector.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *