Ultima oră

Ianukovici este acuzat de opoziţie de încălcarea Constituţiei

“S-a stabilit că unii deputaţi au votat pentru colegii lor, ceea ce reprezintă o încălcare a Constituţiei”, au comunicat Vitali Kliţciko, Arseni Iaţeniuk şi Oleg Tiagnibok.”Preşedintele Viktor Ianukovici i-a forţat prin şantaj şi intimidare să susţină această lege şi este responsabil personal de încălcarea Constituţiei”, subliniază ei, informează Mediafax.

Parlamentul ucrainean a adoptat miercuri o lege privind amnistierea manifestanţilor arestaţi în urma confruntărilor cu forţele de ordine, însă opoziţia s-a abţinut de la vot. După mai multe ore de negocieri tensionate, textul a fost aprobat de 232 de deputaţi din cei 416 prezenţi.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-a intensificat de aproximativ două săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost abrogate marţi.

mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *