Integrare Europeană

Iarmarocul proiectelor europene si concert cu Zdob si Zdub de Ziua Europei

La 10 mai 2009, Delegatia Comisiei Europene in Moldova sarbatoreste Ziua Europei in cadrul unui eveniment de amploare in Scuarul Operei Nationale din capitala.Incepand cu ora 15.00, intr-un iarmaroc deosebit, toate proiectele Uniunii Europene in Moldova isi vor expune rezultatele activitatii lor.

Acestea vor fi gazduite de circa 30 de standuri si buticuri special amenajate in Scuarul Operei Nationale, unde vor fi expuse publicatii, materiale informative, echipamente pe care angajatii proiectelor le folosesc in lucrul lor de zi cu zi. Vizitatorii vor avea ocazia sa afle cum tinerii pot studia in tarile-membre ale Uniunii, cum UE ajuta agentii economici sa-si promoveze exportul, cum scanerele cu raze roentgen pot identifica marfurile de contrabanda la frontiera si multa alta informatie de interes major privind asistenta Uniunii Europene in Moldova.

„Dorim ca cetatenii sa stie de ce noi, Delegatia Comisiei Europene, suntem aici, ce facem si cum populatia Republicii Moldova beneficiaza de ceea ce facem, spune Seful Delegatiei Comisiei Europene la Chisinau, Cesare De Montis. Dorim sa aratam publicului larg asistenta pe care o oferim Moldovei, proiectele concrete finantate de Uniunea Europeana, scopul acestora si rezultatele pe care le-am obtinut impreuna”.

Sarbatoarea va continua cu un concert de zile mari, care-i va aduce in scena pe cei care ne-au dus vestea in Europa: Natalia Barbu, Natalia Gordienco, Geta Burlacu. Alaturi de ele in fata publicului vor aparea Sun Stroke Project, Olia Tira si Alexa. Concertul va finaliza cu recitalurile oferite de „Snails” si indragitii „Zdob si Zdub”.

Ziua Europei este un prilej pentru a aduce valorile europene mai aproape de cetatenii Republici Moldova si de a comemora Declaratia lui Robert Schuman, care a asezat piatra de temelie a Uniunii Europene. Ziua Europei a devenit unul dintre simbolurile Uniunii care – alaturi de steagul, imnul, moto-ul si valuta unica – identifica entitatea politica a acesteia. In Moldova, Ziua Europei a fost sarbatorita pentru prima data in 2006. In statele-membre ale Uniunii Europene Ziua Europei este marcata la 9 mai.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *