Actualitate

IATA: Cererea globală pentru transportul aerian de pasageri a urcat cu 7,6% în noiembrie

În noiembrie, traficul aerian global de pasageri a crescut cu 7,6% iar factorul de încărcare (numărul scaunelor care sunt ocupate la fiecare zbor) a urcat cu 0,8 puncte procentuale, la nivelul record de 78,9%, se arată în raportul lunar al IATA.

Cererea pentru transportul aerian de pasageri în Europa a crescut cu 8,3% în noiembrie, datele sugerând că regiunea se redresează după turbulențele politice și atacurile teroriste.

În decembrie, Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a înrăutățit estimarea privind profiturile industriei aeriene în 2016 și a previzionat un declin de 16% în 2017, din cauza majorării prețului la țiței.

Companiile aeriene din întreaga lume ar urma să înregistreze în 2016 profituri cumulate record de 35,6 miliarde de dolari, față de 39,4 miliarde de dolari estimate în iunie, pe fondul încetinirii creșterii economiei mondiale și al majorării costurilor. Cu toate acestea, ar fi al cincilea an consecutiv de îmbunătățire a câștigurilor, iar marja netă de profit ar urma să se situeze în 2016 la 5,1%, de asemenea un nivel record, a previzionat IATA.

În 2017, profiturile ar urma să ajungă la 29,8 miliarde de dolari.

Profiturile se vor atenua după performanțele deosebite înregistrate în ultimii trei ani, din cauza riscurilor economice, politice și de securitate, dar industria este mult mai rezistentă după anii de restructurări, a apreciat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

IATA estimează că prețul mediu al barilului se țiței se va situa în 2017 la 55 de dolari, de la 44,60 dolari în 2016. Combustibilul ar urma să reprezinte aproape 19% din cheltuielile companiilor aeriene în 2017, față de 33% în perioada 2012-2013.

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni se așteaptă ca traficul aerian global de pasageri să urce cu 5,1% în 2017, față de un avans de 5,9% estimat pentru 2016.

IATA este o organizație care reprezintă aproximativ 265 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.

AGERPRES.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *