Sănătate

Iaurtul grecesc controlează presiunea arterială

De ce e bine să consumi iaurt grecesc
Spre deosebire de iaurtul clasic, cel grecesc nu devine brânzos după un timp. Este mai dens şi mai cremos şi conţine probiotice. Acest iaurt este ideal în curele de slăbire şi face bine tranzitului intestinal.

Conform cercetătorilor de la American Journal of Clinical Nutrition, iaurtul grecesc este benefic pentru hipertensivi. Iaurtul controlează presiunea arterială şi accelerează digestia. Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă iaurt grecesc reduc şansele de a suferi de o boală arterială cu până la 31%.

Probioticele din iaurt joacă un rol important pentru sănătatea inimii. Microorganismele benefice din acest tip de iaurt au următoarele efecte asupra organismului:

– reduc nivelul de colesterol rău din sânge;
– diminuează toate tipurile de grăsimi depuse pe vasele de sânge;
– controlează nivelul de zahăr din sânge;
– oferă proteine şi enzime de calitate organismului.

Medicii recomandă consumul a trei porţii de iaurt pe zi atât copiilor cât şi adulţilor. Iaurtul poate fi consumat cu cereale integrale sau biscuiţi din grâu integral, neindulciti.

O porţie nu trebuie să fie mai mare de 150 de mililitri, sunt de părere nutriţioniştii americani.

La fel de important de precizat este şi faptul că 3 porţii de iaurt grecesc echivalează cu proteinele consumate din două ouă fierte. Acest iaurt este bogat în proteine, fapt pentru care nu este indicat să fie combinat cu alimente care conţin deja proteine. Excesul de proteine este la fel de periculos precum absenţa acestora. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *