Tendințe

Idei noi pentru lucruri vechi

O metodă foarte originală de a păstra toate lucrurile mici – gen ţinte, şuruburi, năsturei etc. – este separarea lor în diferite borcane mici. Pentru ca acestea să nu se piardă, fixaţi capacul cu adeziv sub masa din cămară. Pentru a le da un aspect mai atractiv, borcanele pot fi pictate cu o acuarelă specială.

Boneta de duş. O bonetă de duş pe care nu o mai folosiţi este recipientul perfect pentru a păstra o pereche de încălţăminte în timpul călătoriei. Încălţămintea va sta compact şi nu va exista riscul ca hainele din valiză să se murdărească de la ea.

 

Carcasa de la casete vechi. Aveţi o carcasă veche pe care nu o mai folosiţi? Nu vă grăbiţi s-o aruncaţi. Aceasta poate fi un loc ideal pentru păstrarea căştilor de la mp3 player sau de la ipod. Aranjate astfel, firele îşi vor păstra mai bine forma, iar căştile vor avea o durată de viaţă mai lungă.

Cutia de la chibrituri. Puneţi într-o cutie goală de chibrituri câteva ace, pioneze, bolduri, mosorele de aţă pentru a avea un set de cusut mereu la îndemână.

Tubul de la hârtia de bucătărie. Aţi obosit să căutaţi prin casă agrafele şi elasticele de păr? Atrageţi atenţia la tubul gol pe care se ţine hârtia de bucătărie. Plasate în jurul tubului, accesoriile pentru păr nu se vor pierde niciodată.

Rama veche. Aceasta poate fi folosită în calitate de tavă. Aşezaţi în interiorul ramei o bucată de hârtie colorată sau o bucată de pânză pentru a defini compoziţia.

Săpuniera de plastic. O săpunieră obişnuită de plastic este perfectă pentru a proteja aparatul de fotografiat digital în timpul unei călătorii mai îndelungate.

Folia de aluminiu. Aceasta poate fi folosită în calitate de protecţie pentru mânere în timp ce vopsiţi uşa sau pentru nasturii din plastic, în timp de călcaţi cămăşile.

Pungile de gunoi. Acum grădinăritul poate fi mai uşor. Pantalonii nu se vor mai murdări dacă veţi lega de genunchi pungi de gunoi.

Sticla goală de ketchup. Sticla poate fi un recipient foarte comod pentru aluatul din care faceţi clătite. Evitaţi astfel murdăria şi aluatul turnat în exces.

Acadele folosite ca agitatoare pentru cocktail. Oferiţi cocktailurilor pe care le pregătiţi o notă de originalitate prin ornarea lor cu acadele multicolore folosite ca agitatoare. Oaspeţii vor fi cu siguranţă plăcut surprinşi.

Sugestii de Elena Sărăteanu 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *