Actualitate

Ideologii lui Vladimir Filat au trecut la „limba moldovenească” de dragul separatiştilor / OPINII

„Politicon” a dat acest semnal inclusiv din punct de vedere identitar, nu numai politic. Organizaţia „Politicon”, care se autointitulează „Centru de Analiză şi Consultanţă”, în realitate este doar o oficină de propagandă a Stejarului, menită să justifice din punct de vedere “politologic” dubioasele manevre ale lui Vladimir Vasilievici Filat, căpetenia ghindarilor.

„Politicon” este condus de fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Anatol Ţăranu, ideologul şi „geniul rău” al lui Filat. Acelaşi Ţăranu care a distrus cariera clientului său, îndemnându-l în 2013 „să iasă din acordul AIE”.

În ultimul articol de pe situl politicon.md ideologii verzi au adoptat deja „limba moldovenească”. Concluzia articolului la care mă refer este că: „În limba moldovenească există o vorbă ciudată – dar plină de semnificaţii – curaj găină că te tai”.

Nu este nicio coincidenţă că „limba moldovenească” este promovată de „politehnologii” Stejarului chiar în cadrul unui articol despre reintegrarea Republicii Moldova cu regiunea transnistreană.

Propaganda kaghebistă ne spune de 23 de ani că mercenarii Moscovei au comis rebeliunea antistatală şi crimele împotriva cetăţenilor paşnici ai Republicii Moldova din cauza „alfabetului latin, limbii române, drapelului tricolor”. Nicidecum că ar fi fost o agresiune imperialistă a Federaţiei Ruse.

În acest context, pentru „sporirea încrederii între cele două maluri ale Nistrului”, ideologii „Monstruoasei Coaliţii” trec la „limba moldovenească” pentru a-i face pe separatişti să se simtă confortabil în noua lor patrie reintegrată.

De fapt primul care s-a conformat cerinţelor identitare ale separatiştilor a fost însuşi Vladimir Vasilievici, care a umilit Republica Moldova când s-a prezentat în calitate de prim ministru înaintea reprezentanţilor presei, la Reşedinţa de Stat, împreună cu prietenul său Şevciuk, şi a ordonat scoaterea de pe perete a stemei de stat a republicii, pentru a nu-l „ofensa” pe liderul separatist.

Sunt absolut sigur că la Kremlin se pregătește, pentru alianța de guvernare de la Chișinău, un nou plan de federalizare a Republicii Moldova, iar „albinuțele” (sau poate bondarii) ideologice ale guvernării au obligația să pregătească spatele oamenilor noștri pentru a primi mai ușor cuțitul rusesc, care le va fi implantat în curând, cu ajutorul și prin intermediul „monstruoasei coaliții”.
 
sursa: http://munteanu.md/blog/ideologii-lui-vladimir-filat-au-trecut-la-limba-moldoveneasca-de-dragul-separatistilor

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *