Actualitate

Igor Boţan: Guvernul a fost demis în rezultatul unor reglări de conturi în Parlament

Igor Boţan, care este şi expertul IPN în cadrul dezbaterilor publice, a spus că în Parlament au avut loc reglări de conturi. Acţiunea Partidului Socialiştilor este clară, pentru că doresc să compromită guvernarea şi să ajungă la alegeri anticipate. Însă comportamentul comuniştilor nu este clar, aceştia nu-şi doresc alegeri anticipate deoarece se tem de ele, iar Partidul Democrat a anunţat că nu va face coaliţie cu partidele de stânga. Din aceste considerente nu este clar de ce comuniştii au votat cum au votat.

Expertul a opinat că Partidul Comuniştilor a fost folosit de fapt de către democraţi ca un fel de berbec pentru a dărâma Guvernul, însă ulterior PDM i-a întors spatele, anunţând că nu va negocia cu partidele de stânga, ci doar cu cele care se declară deschis pro-europene.

Cât ţine de informaţiile precum că Partidul Comuniştilor ar putea fuziona eventual cu Partidul Democrat, expertul a spus că ar fi o chestiune interesantă, însă se întreabă cine ar putea conduce noua formaţiune politică, or, Vladimir Voronin (preşedintele PCRM) s-a expus anterior într-o manieră urâtă despre Marian Lupu (preşedintele PDM).

Dezbaterea publică cu tema: „Şansele AIE 4 şi ale Republicii Moldova” este a 43-a ediţie din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”. Proiectul este susţinut de către Fundaţia germană „Hanns Seidel”.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *