Igor Corman: "Îmi exprim recunoștința față de veteranii conflictului armat de pe Nistru"

publicat în Ultima oră pe 26 August 2013, 09:55

Mi-aș dori foarte mult ca la cei 22 de ani de la obținerea independenței Republicii Moldova, să constatăm că ne-am schimbat, am devenit mai maturi. 

Trebuie să dăm dovadă de mai multă solidaritate, să fim mai uniți în tot ceea ce facem, căci doar așa vom izbuti. Îmi exprim recunoștința față de veteranii conflictului armat de pe Nistru,pentru curaj și demnitate în apărarea independenței Republicii Moldova.

Aceasta este opinia președintelui Parlamentului R.Moldova, Igor Corman, despre cei 22 de ani ai independenței țării noastre, anunță Politik.md. Adresarea a fost lansată de către speaker în cadrul unei festivități solemne de înmânare a distincției „Sfântul Mare mucenic Gheorghe” unui grup de veterani ai conflictului de pe Nistru din raionul Anenii Noi.

Șeful Legislativului a adresat felicitări locuitorilor,cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova, salutând inițiativa Primăriei Anenii Noi de a marca acest eveniment național important prin decorarea veteranilor conflictului de pe Nistru, care și-au riscat viața pentru integritatea și suveranitatea statului nostru.

Președintele Parlamentului Igor Corman însoțit de Primarul orașului Anenii Noi, Mihail Cheibaș și reprezentanții Mitropoliei Moldovei au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt de pe Aleea Memoriei.

La festivitate au participat reprezentanții autorităților publice locale, reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, reprezentanții Asociației obștești a veteranilor conflictului de pe Nistru din raionul Anenii Noi.
 
Sursa: politik.md