Ultima oră

Igor Corman: săptămâna viitoare vom ratifica acordul în Parlament

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Fabrika, de către președinte Parlamentului, Igor Corman. Oficialul a mai dat asigurări că toți membrii din coaliția de guvernare vor vota pentru ratificare.

"Sigur că este o chestiune de onoare ca să fim și noi printre primii care să ratificăm acest accord pentru că ne vizează în primul rând pe noi. Nu-mi închipui că cineva din cei 53 de deputați nu vor vota", a declarat Igor Corman.

Totodată, șeful Legislativului a menționat că implementarea Acordului va fi un bun prilej pentru racordarea legislației naționale la standardele europene.

"Noi acordul îl implementam, în primul rand, pentru noi, nu pentru Bruxelles. Cu siguranta, minimum un an, sunt sigur, de implementare a acestui acord în condiții excelente, exemplare va fi nevoie pentru ca să ai dreptul moral ca să depui această cerere", a explicat şeful legislativului.

Referitor la reacția Federației Ruse de după semnarea Acordului de Asociere cu UE, Igor Corman a declarat că aceasta ar trebui să se conformeze noilor realități.

"Aceste acorduri sunt compatibile. Dacă nu ar fi fost compatibile, UE nu ar fi semnat cu noi în condițiile în care noi avem un acord de comert liber cu CSI. Serbia, țară care are acord cu UE, cu CEFTA şi cu Federaţia Rusă. De ce în cazul Serbiei nu a existat nicio problemă? De ce ar trebui acordul nostru să aibă un astfel de impact negativ?", a explicat Igor Corman.

Republica Moldova a semnat ieri, la Bruxelles, Acordul de Asociere şi cel Liber Schimb cu Uniunea Europeană. 

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *