Actualitate

Igor Dodon ar vrea să revină la conducerea PSRM-ului, chiar dacă este interzis prin lege

Mai mult, șeful statului şi-ar dori să revină în fruntea PSRM-ului, dacă i s-ar permite. „În 26 de ani de independență niciun președinte nu a avut interdicția să fie membru de partid. Foarte straniu că interdicția a apărut anul trecut, când sondajele arătau ca partidul socialiștilor va învinge ”, a declarat Dodon.

Totuși, în aceeași zi, când președintele a declarat că ar vrea să revină în fruntea partidului, Curtea Constituțională a confirmat că interdicția pentru Președintele țării de a fi membru de partid că este constituțională.

Cel care a depus sesizarea la CC a fost deputatul socialist Vlad Bătrîncea și a argumentat prin faptul că președintele țării ar trebui să i se permită să fie membru de partid, în mod similar membrilor Parlamentului și Guvernului.

Igor Dodon a venit în fruntea Partidului Socialist la sfârșitul anului 2011, după ce a părăsit Partidul Comuniștilor. Actualmente, la conducerea partidului se află Zinaida Greceanîi.

Ultimul sondaj efectuat, ne arată că socialiștii se află în topul preferințelor alegătorilor. Potrivit acestuia, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri, socialiștii vor obține 51,2 la sută din voturi.
 
Viorica Tcaci, stagiară

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *