Politică

Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski nu au abordat subiecte din „coşul” politic

Întrevederea a avut loc la 4 ianuarie. În timpul discuţiei, care a durat mai bine de o oră şi jumătate, părţile au discutat, potrivit comunicatelor oficiale, subiecte cheie în reglementarea transistreană: libera circulaţie a cetăţenilor, reţeaua telefonică, restabilirea integrală a circulaţiei feroviare pe teritoriul regiunii transistrene, recunoaşterea actelor de studii transistrene, dar şi despre numerele de înmatriculare a automobilelor.

„Desigur, există subiecte dificile, există puncte de vedere diferite, dar aceasta nu înseamnă că nu trebuie să ne aşezăm la masa de discuţii ca să soluţionăm problemele cetăţenilor noştri”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

„Noi trebuie să creăm condiţii pentru ca oamenii să nu fie prizonierii politicii şi ca deciziile luate de politicieni să fie în interesul oamenilor. Noi trebuie să respectăm
poporul transistrean şi pe cel moldav şi să găsim un compromis în orice situaţie”, a spus liderul transnistrean, Vlad Krasnoselski, citat de presa din regiune.

Jurnaliştii de peste Nistru mai scriu că la finalul întrevederii Vadim Krasnoselski şi Igor Dodon au vizitat atracţiile culturale ale oraşului – complexul memorial „Cetatea Bender”, reconstruită sub conducerea lui Vadim Krasnoselski în 2008, dar şi Biserica „Alexandr Nevski”.

  IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *