Politică

Igor Dodon: Sper că liderii PSD vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova

Igor Dodon, a salutat, printr-un mesaj postat pe Facebook, rezultatul obţinut de Partidul Social Democrat la alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, din România, relatează Radio Chişinău şi Unimedia.

"Vedem că şi în România stânga politică a înregistrat un succes electoral remarcabil. Salut victoria PSD şi îmi exprim speranţa că liderii acestei formaţiuni vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova. Mizăm că noul Guvern al României va demonstra mai mult respect faţă de independenta şi suveranitatea ţării noastre. Iar mişcările unioniste vor fi tratate ca nişte entităţi marginale şi radicale, rătăcite în apele democraţiei", a scris Igor Dodon pe Facebook.

La rândul său, Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), şi-a exprimat, de asemenea într-o postare pe Facebook, bucuria pentru succesul electoral al PSD la alegerile din România. 

"Ne bucurăm pentru succesul electoral al prietenilor şi partenerilor noştri politici din România. Rezultatul bun al PSD constituie o dovadă că cetăţenii apreciază ideile şi reformele social-democrate. Îi doresc României să aibă parte de echilibru şi stabilitate politică, pentru a asigura în continuare un progres economic şi social", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *