Bună Dimineața

Igor Dodon, un fel de „Santa Claus” de Moldova

Astfel, în ultimii ani prin politica moldovenească, în opinia unora s-au tot perindat: „trei crai de la răsărit”, „doi metri de bulbuci”, „țăranul autoritar”, „al nostru” și „al vostru”, „rața mută”, „Iuda”, „gură spartă” și încă mulți alții.

Totuși, odată cu învestirea în funcție a noului președinte, scena politică de la noi a început să semene, paradoxal sau nu, cu una dintre producțiile Disney. Probabil, ați vizionat alături de copiii dumneavoastră întreaga serie de filme „The Santa Claus”. Poate vă amintiți cum în prima parte a filmului, în ajun de Crăciun de pe acoperișul casei în care locuia personajului principal cade Santa Claus, care se accidentează și dispare. Astfel, eroul după ce și-a pus întâmplător haina Moșului este nevoit să devină următorul Moș Crăciun și să selecteze copiii buni cărora le va aduce daruri sub brad și copiii neascultători care vor primi cărbuni drept cadou. Nu vi se pare nimic cunoscut?

Președintele, Igor Dodon, a fost învestit în funcție pe data de 23 decembrie, cu puțin timp înainte de Crăciun și deși a promis că va fi președintele tuturor, ulterior a ales să-i „pedepsească” pe „copii neascultători” care au îndrăznit să nu-i acorde votul de încredere.

Astfel, electoratul proeuropean în general și cel unionist în particular a primit sub brad niște cărbuni. Deoarece, președintele a modificat limba de pe site-ul instituției pe care o reprezintă, a scos drapelul Uniunii Europene și i-a retras cetățenia fostului președinte al României, Trăian Băsescu.
Și așa, cei peste 700 de mii de „neastâmpărații” care nu au votat în favoarea dumneavoastră au fost pedepsiți, domnule președinte, am înțeles.

Dar cum rămâne, cu acei „copii cuminți” și „smeriți” care v-au votat? Unde sunt cadourile lor?

Crăciunul a trecut, iar viața lor nu s-a îmbunătățit, poate chiar dimpotrivă. Ei nu au găsit cadouri sub brad, nu au aflat nici unde e miliardul furat, nici pensiile mărite nu le-au văzut, salariile nu s-au majorat și nici calitatea vieții nu s-a îmbunătățit. De ce neglijați cei 800 de mii de „copii cuminți”, domnule președinte? Ei au sperat și v-au crezut, iar dumneavoastră fiind preocupat să împărțiți „cărbunii”, ați uitat care vă este rolul adevărat. Întoarceți-vă cu fața către problemele reale ale societății, fericiți-i pe „copii”!

În caz contrar riscați să le înșelați așteptările, iar copiii dezamăgiți nu mai cred în Santa Claus.  Și un președinte în care poporul nu mai crede nu are sorți de izbândă. Nu mai împărțiți „cărbuni”, preocupați-vă de „cadourile” pe care le-ați promis și pentru care ați fost ales în funcție de mai bine de jumătate dintre alegători.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *