Astăzi 21 Iunie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 17:09
Abonamente

Actualitate 14 Martie 2018, ora 08:42

Igor Șeremet: „Informația despre reținerea mea pentru 72 de ore este falsă. Am depus mărturii la Procuratura Anticorupție”

Marime Font

a

 
 
 

Fostul primar interimar de Bălți Igor Șeremet a dezmințit că ar fi fost reținut de către procurorii anticorupție, care astăzi au efectuat percheziții la primăria din oraș.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Șeremet a negat și speculațiile lansate de fostul său șef, Renato Usatîi, precum că presupusa reținere ar fi un act de răzbunare pentru refuzul de a candida pentru funcția de primar.

„Reținerea mea pe 72 de ore este o informație falsa! Aproximativ la 17.20 am ieșit din sediul Procuraturii Anticorupție! De dimineața, PÂNĂ seara, împreuna cu avocatul meu și procurorul pe caz, am lucrat pe marginea tuturor circumstanțelor invocate în actele procesual-penale și PÂNĂ la sfârșit, prin declarații detaliate, am adus o claritate pe marginea tuturor întrebărilor iscate din partea organelor de drept, astfel încât să nu mai fie loc de orice temei de aplicare a oricăror măsuri preventive! Falsă este și speculația precum că s-a „negociat” participarea mea la alegerilor locale din mai 2018 în calitate de candidat independent!”, a scris Șeremet.Fostul viceprimar și primar interimar de Bălți, avocat de meserie, a mai scris că se va implica activ în toate măsurile procesuale demarate de Procuratura Anticorupție „pentru a afla adevărul”.

Igor Șeremet a mai cerut presei ca înainte să difuzeze informații de genul celor care l-au vizat, să fie verificate datele și să nu se meargă pe presupuneri speculative.

Amintim că Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru abuz de serviciu comis de funcționari din cadrul primăriei Bălți. Potrivit datelor anchetei, odată cu declanșarea crizei deșeurilor, oficiali din primărie au cerut unei companii să cumpere de urgență 100 de tomberoane pentru municipalitate.

Mai mult, suma necesară, de 600 de mii de lei a fost transferată, la indicația acelorași persoane, unei alte firme private și a fost cheltuită pentru necesitățile proprii ale acesteia, nu pentru containere de colectare a gunoiului.

„Prin urmare, s-a constatat protejarea ascunsă a intereselor companiei private de către primăria municipiului Bălți”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

sursa: politics.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziOpinii & Editoriale 21 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Totul se poate împărtăși

Igor Dodon ne face în continuare de rușine cu medaliile aruncate cui se nimerește (dinspre Est), cu fotografii total deplasate pentru un președinte, cu comentarii agramate în rețelele de socializare.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Păcate mari și mici

Am vorbit despre păcate veniale, de moarte, strigătoare la cer, capitale - despre toate posibilele clasificări ale lor, însă există o clasificare, din punctul meu de vedere, mai importantă decât toate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Simona Halep, un model pentru românii de pretutindeni

Inițial, tentația redactării titlului ar fi făcut ca acesta să apară sub forma: Simona Halep, un model pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, însă nu ar fi fost suficient de relevant pentru mesajul acestui editorial, căci așa cum, probabil, e ușor de dedus, Halep este un model pentru...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Iunie 2018, de Constantin Tănase

De câte ori ascult Imnul de Stat, mi se face rușine

(Cuvântarea președintelui N. Timofti pe care (nu) știm cine i-a interzis să o rostească la Televiziune. Am intrat în posesia textului alocuțiunii președintelui R. Moldova, N. Timofti, pe care urma să o rostească la televiziune săptămâna viitoare, între 29 aprilie și 2 mai)

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Sport pentru trup sau sport pentru minte

Obișnuim să spunem că lectura este sportul minții. Din această sintagmă înțelegem că sportul e un lucru bun, sănătos, recomandabil. Care sunt însă părerile noastre despre sportul de performanță?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de George Simion

Cine nu are bătrâni să își cumpere

Mare panică, mare, pe scena politică din Republica Moldova. Nu cumva să se întâmple ceva și să se trezească peste noapte fără graniță la Prut.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Cum arătăm din afară

A trecut și duminica în care Chișinăul și-a susținut direcția aleasă deja de mulți ani. Evident că m-am bucurat. Atâta vreme cât rămânem în vest, mai sunt speranțe. Când și Chișinăul, în care locuiește o treime din populația țării, va ceda propagandei...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Constantin Tănase

Ce fel de școală vor rușii din Moldova

În contextul ultimelor evoluții politice de la Moscova minoritatea rusă din Moldova devine tot mai agresivă, având, de altfel, toate șansele să redevină ceea ce a fost: un frate mai mare, arogant și privilegiat, o castă elitară cu apucături șovine, neintegrată cultural și lingvistic în...

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Locul nostru în biserică

În continuarea (la fel de concentrată) a ceea ce spuneam săptămâna trecută, trebuie să analizăm seriozitatea noastră față de Biserică. Cuvântul biserică vine de la basilia, care în greacă înseamnă împărăție. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Alegerile de la Chișinău și statul captiv

Am citit câteva articole scrise în presa moldovenească, în care se vehicula ideea că victoria lui Andrei Năstase la alegerile pentru Primăria Chișinăului este o dovadă certă a faptului că R. Moldova nu este un stat captiv. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Dan Nicu

Socialiștii au pierdut încă o dată Capitala

La prima vedere, ceea ce s-a întâmplat duminică, 3 iunie, la Chişinău, pare a fi o victorie a forţelor proeuropene în faţa celor proruse.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 7 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Un bun creștin

De-a lungul anilor am scris despre dogme, morală, spiritualitate, patristică, evanghelii, liturgică - despre câte ar trebui, în primul rând, să cunoască un creștin. Aproape că am putea spune că am făcut rezumate ale anilor de studiu în facultate.

() Citeşte tot articolul


 

 


Cele mai citite articole Timpul.md