Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:58
Abonamente

Actualitate 14 Martie 2018, ora 08:42

Igor Șeremet: „Informația despre reținerea mea pentru 72 de ore este falsă. Am depus mărturii la Procuratura Anticorupție”

Marime Font

Fostul primar interimar de Bălți Igor Șeremet a dezmințit că ar fi fost reținut de către procurorii anticorupție, care astăzi au efectuat percheziții la primăria din oraș.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Șeremet a negat și speculațiile lansate de fostul său șef, Renato Usatîi, precum că presupusa reținere ar fi un act de răzbunare pentru refuzul de a candida pentru funcția de primar.

„Reținerea mea pe 72 de ore este o informație falsa! Aproximativ la 17.20 am ieșit din sediul Procuraturii Anticorupție! De dimineața, PÂNĂ seara, împreuna cu avocatul meu și procurorul pe caz, am lucrat pe marginea tuturor circumstanțelor invocate în actele procesual-penale și PÂNĂ la sfârșit, prin declarații detaliate, am adus o claritate pe marginea tuturor întrebărilor iscate din partea organelor de drept, astfel încât să nu mai fie loc de orice temei de aplicare a oricăror măsuri preventive! Falsă este și speculația precum că s-a „negociat” participarea mea la alegerilor locale din mai 2018 în calitate de candidat independent!”, a scris Șeremet.Fostul viceprimar și primar interimar de Bălți, avocat de meserie, a mai scris că se va implica activ în toate măsurile procesuale demarate de Procuratura Anticorupție „pentru a afla adevărul”.

Igor Șeremet a mai cerut presei ca înainte să difuzeze informații de genul celor care l-au vizat, să fie verificate datele și să nu se meargă pe presupuneri speculative.

Amintim că Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru abuz de serviciu comis de funcționari din cadrul primăriei Bălți. Potrivit datelor anchetei, odată cu declanșarea crizei deșeurilor, oficiali din primărie au cerut unei companii să cumpere de urgență 100 de tomberoane pentru municipalitate.

Mai mult, suma necesară, de 600 de mii de lei a fost transferată, la indicația acelorași persoane, unei alte firme private și a fost cheltuită pentru necesitățile proprii ale acesteia, nu pentru containere de colectare a gunoiului.

„Prin urmare, s-a constatat protejarea ascunsă a intereselor companiei private de către primăria municipiului Bălți”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

sursa: politics.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md