Vorbeşte domol şi tonalitatea sa abia ar face faţă unei audienţe mari, însă reuşeşte să alunge monotonia din voce prin ceea ce spune.
Are 43 de ani, dintre care zece a lucrat în presa scrisă. De 11 ani este lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a USM, iar de cinci ani conduce Agenţia de comunicare „Urma Ta”. Anul acesta, Igor Guzun a lansat, împreună cu echipa sa, portalul Ştiripozitive.eu, însă cel mai des îl găseşti pe blogul personal aiciscriu.eu.
Specialist în comunicare, Igor Guzun apreciază dezvoltarea pieţei media din RM, dar o şi critică. Consideră că, pe alocuri, se face un jurnalism de apocalipsă, că unii câştigă prin senzaţional, dar pierd din credibilitate, iar cei care sunt mai înceţi furnizează o informaţie mai sigură. În plus, lipseşte continuitatea, este de părere Igor Guzun. „Unele subiecte sunt abandonate pe drum, deşi ar fi nevoie să se revină la ele. Dar apreciez faptul că astăzi jurnaliştii, dincolo de ceea ce fac ei în mod curent, comunică şi cooperează. Existau timpuri când oamenii din mass-media nu discutau unii cu alţii din simplul motiv că lucrau la publicaţii diferite”.
Despre Agenţia de comunicare „Urma Ta” Igor Guzun spune că, atât timp cât le dă oamenilor ce au nevoie, se simte foarte bine, mai ales că poate să câştige bani din asta. „Sparge pereţii” în companiile unde lipseşte comunicarea între angajaţi, face instruiri pentru jurnalişti şi oficiali guvernamentali. Unul din sloganele pe care le-a inventat şi acum se mândreşte cu el este „Moldova începe cu Dreptul, cu Dreptul Copilului”.
Invitatul rubricii noastre are şi un sfat pentru politicienii din RM, în materie de comunicare - un vers din Guess Who: „Lumea simte, vrea fapte, nu cuvinte”. Consideră că, oricât de reuşite ar fi campaniile electorale, oamenii înţeleg când un politician spune adevărul şi când nu.
Portalul de ştiri pozitive îl descrie ca pe un moment de respiro pentru oameni, după ce aceştia se informează de pe portalurile de ştiri-standard. Ştirile pozitive sunt prezente peste tot, doar că, de obicei, în prim-plan sunt scoase cele negative. „Din Moldova e greu să pleci şi în Moldova e greu să rămâi”, asta răspunde Igor Guzun când este întrebat dacă are de gând să plece din ţară. Este de părere că sunt încă foarte multe de făcut în ţara noastră şi că nu ne rămâne decât să ne adaptăm la noile tendinţe.
Cel mai mult lui Igor Guzun îi place să scrie. „Poate ar trebui să scriem mai simplu, în stil american, spune el, şi să nu ne mai împiedicăm în cuvinte”.
Deoarece nu pare a fi omul care aşteaptă ca statul să facă ceva pentru el, l-am întrebat ce face el pentru R. Moldova. „Îmi fac bine munca, uneori, vreau să cred, chiar strălucit, împrumut idei şi experienţă celor mai tineri. Fac asta nu neapărat pentru R. Moldova, ci pentru oamenii care mă cunosc”.
|
Colapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...
( ) Citeşte tot articolulAceasta a plecată de acasă în data de 23 februarie, în jurul orei 08:30, iar de atunci este de negăsit.
( ) Citeşte tot articolulO oaie rătăcită numită Baarack, care a fost salvată dintr-o pădure din Australia, cântărea atât de mult din cauza lânii încât animalul abia mai putea vedea, potrivit news.ro.
( ) Citeşte tot articolulGuvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-Covid Republicii Moldova. Aceasta este prima tranșă din totalul de 200.000 de doze care vor fi trimise statului vecin, a anunţat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu.
( ) Citeşte tot articolulNoi imagini video care susțin că prezintă practici de tortură a deținuților ruși, dintre care unul ar fi murit la scurt timp după filmare, au fost publicate, scrie The Moscow Times, citând Novaya Gazeta. Imaginile provin de la o închisoare unde mai fuseseră...
( ) Citeşte tot articolulPăstrează zaţul de cafea. Din ibric, expresor sau filtru, zaţul are întrebuinţări care mai de care mai interesante şi neaşteptate.
( ) Citeşte tot articolulDe-a lungul timpului, alimentele procesate au căpătat o reputație proastă, fiind considerate sabotori ai dietei, responsabile de apariția de obezității, a hipertensiunii sau a diabetului zaharat de tip 2. Dar, alimentele procesate nu sunt reprezentate doar de pizza congelată, de chipsuri...
( ) Citeşte tot articolulCel mai des suferă de boli copiii care au părinţi aflaţi în dificultate, arată datele studiului naţional privind situaţia copiilor aflaţi în dificultate şi a copiilor ai căror părinţi sînt plecaţi peste hotare.
( ) Citeşte tot articolulOul este considerat produsul vedetă din fiecare bucătărie, mai ales datorită proprietățiilor sale, dar și pentru faptul că se poate găti în diverse modalități. Este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale, astfel că este un aliment miraculos, ce...
( ) Citeşte tot articolulPârjoala este un fel de mâncare românesc, preparat mai ales în Moldova, din carne tocată, în general de porc sau în amestec cu oaie, vită sau pasăre, amestecată cu ouă, produse de panificație sau morărit (pâine uscată, pesmet sau făină...
( ) Citeşte tot articolul