Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Carte 6 Februarie 2016, ora 09:17

Igor Munteanu şi-a lansat volumul „Politici publice complexe”

Marime Font

Un nou volum ieşit recent de sub tipar le oferă cititorilor o explicaţie mai profundă a relaţiei dintre guvernare şi societate.

Lucrarea, semnată de fostul ambasador al Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, este intitulată „Politici publice complexe” şi vine cu o nouă viziune asupra principiilor care stau la baza democraţiei.

Autorul spune că a analizat evoluţiile din Moldova din ultimii doi ani şi a dorit să ofere mediului universitar un manual de tehnici şi analize în domeniul politicilor publice. „Această carte a apărut ca urmare a contactului meu cu lumea academică din SUA. Sper să aducă o înviorare semnificativă a disciplinelor de politici publice din universitățile din Moldova, dar și interes printre decidenți, asta însemnând și Parlament, şi Guvern, şi partide politice, şi tineri care doresc să se afirme”, a afirmat Igor Munteanu.„Este necesar ca această carte să ajungă și în mințile politicienilor noștri, și a celor care sunt implicați în procesul de administrare publică, pentru că doar prin urmarea unor exemple bune am putea și noi îmbunătăți viața din Moldova”, a declarat Valeriu Ghilețchi, deputat PLDM.

„Igor Munteanu cred că are o idee ambițioasă aici, ceea ce fac alții în patru semestre, el a construit într-o carte. Este utilă ca bază pentru un nou învățământ de administrație publică în Republica Moldova”, a spus Marian Zulean, profesor la Universitatea din București.

Volumul „Politici publice complexe” a fost scris în perioada 2014-2016, în SUA. Oaspeţii prezenţi la lansare au remarcat că autorul reuşeşte, prin studii de caz şi exemple concrete, să facă o analogie între experienţa societăţilor occidentale şi cea din Moldova.

Igor Munteanu a fost ambasador al Moldovei în SUA în perioada 2010-2015. El este autor al mai multor monografii şi lucrări ştiinţifice, apărute inclusiv în străinătate. În prezent, el exercită funcţia de director executiv al IDIS „Viitorul”.

Sursa: trm

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul