Carte

Igor Munteanu şi-a lansat volumul „Politici publice complexe”

Lucrarea, semnată de fostul ambasador al Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, este intitulată „Politici publice complexe” şi vine cu o nouă viziune asupra principiilor care stau la baza democraţiei.

Autorul spune că a analizat evoluţiile din Moldova din ultimii doi ani şi a dorit să ofere mediului universitar un manual de tehnici şi analize în domeniul politicilor publice. „Această carte a apărut ca urmare a contactului meu cu lumea academică din SUA. Sper să aducă o înviorare semnificativă a disciplinelor de politici publice din universitățile din Moldova, dar și interes printre decidenți, asta însemnând și Parlament, şi Guvern, şi partide politice, şi tineri care doresc să se afirme”, a afirmat Igor Munteanu.

„Este necesar ca această carte să ajungă și în mințile politicienilor noștri, și a celor care sunt implicați în procesul de administrare publică, pentru că doar prin urmarea unor exemple bune am putea și noi îmbunătăți viața din Moldova”, a declarat Valeriu Ghilețchi, deputat PLDM.

„Igor Munteanu cred că are o idee ambițioasă aici, ceea ce fac alții în patru semestre, el a construit într-o carte. Este utilă ca bază pentru un nou învățământ de administrație publică în Republica Moldova”, a spus Marian Zulean, profesor la Universitatea din București.

Volumul „Politici publice complexe” a fost scris în perioada 2014-2016, în SUA. Oaspeţii prezenţi la lansare au remarcat că autorul reuşeşte, prin studii de caz şi exemple concrete, să facă o analogie între experienţa societăţilor occidentale şi cea din Moldova.

Igor Munteanu a fost ambasador al Moldovei în SUA în perioada 2010-2015. El este autor al mai multor monografii şi lucrări ştiinţifice, apărute inclusiv în străinătate. În prezent, el exercită funcţia de director executiv al IDIS „Viitorul”.

Sursa: trm

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *